Hennie Bongers zelfstandig verder: scheuring binnen Keerpunt 2010.

Hennie Bongers (59) verlaat de Graafse fractie Keerpunt 2010 en gaat als zelfstandig gemeenteraadslid verder. Dat heeft hij partijvoorzitter Jacques Leurs gisteren laten weten. Hij zou als fractievoorzitter samen met Ben Litjens een van de drie oppositiepartijen vormen.

Bongers neemt een flink aantal partijgenoten mee, waardoor er sprake is van een scheuring binnen de partij. Hij gaat met de steun van acht partijgenoten, onder wie de oud-fractievoorzitter Nel Schuts en de nummers drie en vier van de kieslijst van Keerpunt 2010, verder als de lijst Bongers.

Bongers voelde zich onvoldoende gesteund binnen zijn eigen partij. ,,Als ik woordvoerder ben, maar ik word links en rechts door anderen ingehaald, waarbij de dingen die gezegd worden ook nog eens in tegenspraak met elkaar zijn, dan loopt dat niet”, zegt Bongers.

,,Momenteel zijn er te veel onderstromen binnen Keerpunt 2010 welke mijn manier van werken en de dingen die ik belangrijk vind onmogelijk maken.”

Bongers noemt toegankelijkheid, openheid en betrokkenheid als de zaken waar hij aan wil werken, maar dat bij Keerpunt 2010 niet meer kan. Bongers zegt dat het een moeilijke beslissing was. ,,Maar binnenkort worden wethouders en commissieleden benoemd, ik wil niet wachten tot dat gebeurd is en dan alsnog opstappen. De manier waarop dingen binnen de partij nu lopen, hou ik geen vier jaar vol. Het is grillig geworden binnen de partij.”

Partijvoorzitter Jacques Leurs was gisteren vanwege een vakantie niet bereikbaar voor commentaar.

Bron: de Gelderlander

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: