HEMA in Wijchen en Grave bij de beste van het land, maar net niet de allerbeste.

De winkels van HEMA in Wijchen en Grave behoren tot de beste van het land. Ze zijn net niet de allerbeste, bleek zaterdagavond dat zijn die van Winterswijk, Zwijndrecht en Huissen.

HEMA kiest jaarlijks uit zo’n 270 winkels de beste vestigingen uit binnen- en buitenland. Daar zitten HEMA’s eigen vestigingen bij, maar ook die van franchisers. De zaken in Wijchen en Grave zaten bij de beste zestien. Die zijn van dezelfde ondernemer, Rolf Schouten.

Het filiaal in Wijchen werd vaker tot HEMA van het jaar bekroond: vorig jaar nog, en in 2012. De winkels worden ter plaatse beoordeeld door een team van HEMA, maar er zijn ook wedstrijden bijvoorbeeld welk filiaal de meeste klantenkaarten verkoopt.

Sterke concurrentie

“Dit jaar grijpen we er net naast. Bij de laatste zien komt het aan op finesses, het moet je een beetje gegund worden en je moet een beetje geluk hebben”, zegt Schouten. “In het begin is het dan van; Verdorie, hoe kan dat nou. Maar ja, we hebben wel dikke pret gehad, en kijk hoeveel we er achter ons hebben gelaten”.

Bovendien was de concurrentie sterk, zegt Schouten. “Winterswijk is altijd een fanatieke winkel, en in Zwijndrecht hebben ze het nieuwste format staan. En in Huissen werkt Jean Paul de Winter. Die jongen heeft hier nog stage gelopen, en hij heeft er hard voor gewerkt.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: