MaasDriehoek: De coalitie van Grave is gevormd.

De VVD-Grave heeft zich vorige week teruggetrokken uit de coalitieonderhandelingen. Twee partijen de Lokale Partij Grave (LPG) en het CDA gaan nu samen de raadsperiode 2018-2022 in

 Op hoofdlijnen is er een akkoord. Wat de hoofdlijnen zijn, is niet bekend gemaakt. Er is een verschil in opvatting tussen de twee partijen over opgaan van de gemeente Grave in één gemeente Land van Cuijk. Voor de verkiezingen was het standpunt van het CDA dat een fusie met  het Land van Cuijk de best mogelijke oplossing voor Grave zou zijn. De LPG heeft al jaren het standpunt dat Grave zelfstandig moet blijven. Nadat de twee partijen berichtten dat ze een akkoord hadden, zijn de overige partijen benaderd om een raad-breed gedragen programma vast te stellen. In een persbericht zijn ook de beoogde wethouders bekend gemaakt. Drie Graafse wethouders gaan met burgemeester Lex Roolvink het college vormen: Anja Henisch, Rick Joosten en Ben Peters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: