LPG in Grave in zee met CDA en VVD

Foto onderschrift: dit kunstwerk hangt in de Hampoort en symboliseert de samenwerking van LPG, VVD en CDA.

De LPG zal de komende vier jaar in Grave een coalitie vormen met het CDA en de VVD. Daarmee wordt feitelijk de coalitie voortgezet zoals die de afgelopen vier jaar in Grave heeft gefunctioneerd. Dat laat LPG-voorman Rick Joosten weten.

LPG kwam tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart als grote winnaar uit de bus. De Lokale Partij Grave groeide van vier naar zes zetels. Het CDA ging van twee naar drie zetels, terwijl de VVD zakte van twee naar één zetel. Feitelijk zelfs van drie naar één, omdat Trots Liberaal Land van Cuijk opging in de VVD. Trots had de afgelopen vier jaar een zetel en maakte ook deel uit van de coalitie.

Met de samenwerking tussen LPG, CDA en VVD komt de coalitie in Grave uit op tien van de vijftien zetels. De oppositie zal gevormd worden door VPGrave (twee zetels), Keerpunt 2010 (twee zetels) en D66 (één zetel).

Volgens Joosten wordt er nu gewerkt aan het schrijven van het bestuursakkoord. ,,We willen een raadsbreed akkoord”, zegt hij.

Hoeveel wethouders er komen en wie die posten gaan bezetten, is volgens Joosten nog onbekend. ,,Er zijn meerdere kandidaten.”

Grave had het afgelopen jaar drie wethouders, maar heeft er maar twee op de begroting staan. ,,Hoe we dat gaan invullen, zal ook afhangen van het coalitieprogramma.”

In Grave heeft CDA-lijsttrekker Ben Peters al eerder uitgesproken kandidaat-wethouder te zijn. Namens de LPG was Anja Henisch de afgelopen vier jaar wethouder. Zij had het sociaal domein in haar portefeuille. VVD-wethouder Jeroen Joon zal niet terugkeren, hij wordt wethouder in Apeldoorn. Ook Pieter van Dieperbeek (CDA) zal niet terugkeren in het college van Grave. Hij was de vervanger van de naar Waalwijk vertrokken CDA-wethouder Eric Daandels. Van Dieperbeek heeft altijd gezegd dat zijn taak in Grave slechts tijdelijk was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: