LPG, CDA en VVD praten over nieuwe coalitie.

Door Freddy Klooté

ARENA

 Na de grote overwinning bij de gemeenteraadsverkiezingen van de Lokale Partij Grave, lag de bal voor het vormen van een nieuwe coalitie bij fractievoorzitter Rick Joosten. Hij berichtte Arenalokaal dat na een gesprek met alle andere fractievoorzitters, de gesprekken verder gaan met het CDA en de VVD: “De verschillen met de andere partijen waren te groot”.

Ben Peters, fractievoorzitter van het ook al winnende CDA, reageerde op mijn vragen: “We kunnen er wellicht uitkomen, met een breed gedragen bestuursakkoord. Wat ons betreft mag ook D66 aan boord.

We willen niet iets met Keerpunt 2010. Die vinden we geen stabiele factor.

Bovendien is voortzetting van de vorige coalitie, gezien de uitslag van de verkiezingen, de meest logische optie. Maar we moeten nog samen aan tafel. Wij willen een programma in hoofdlijnen. Gedragen door een meerderheid van de raad. Dat moet de basis vormen waarmee het college aan de slag kan. Vaak was dat coalitie vóór en oppositie tegen. Wij willen nu bij alle partijen ophalen wat er leeft. Een zo breed mogelijk akkoord zien te vinden. We willen ook met maatschappelijke organisaties praten. Het punt zelfstandigheid of herindeling zal onderwerp in de onderhandelingen en afspraken zijn. Voorop staat de uitslag van de verkiezingen en de peiling”.

Rick Joosten over de VVD: “Dat is de partij die het dichtst bij ons programma staat”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: