Laat kinderen niet het slachtoffer worden van onze discussies.

INGEZONDEN

Hoe om te gaan met medemensen die afkomstig zijn waar het een stuk slechter en onveiliger is dan bij ons is een onderwerp waar heel verschillend over wordt gedacht. Waar veel meer overeenstemming is dat kinderen niet de dupe mogen worden van deze discussie en zeker niet als zij hier geboren zijn of al zo lang wonen en ingeburgerd zijn dat hun zogenaamd thuisland een onbekend oord is.

Toch vallen zij in de gevolgde procedures nog al eens tussen de wal en het schip. Dan lezen we in de krant weer dat scholen en/of buurten actie voeren om een kind toch bij zich te kunnen houden. Dat heeft nog al eens succes, maar dan wel na een traumatische tijd van onzekerheid die je eigenlijk niemand wil aandoen. De enige die daar werkelijk iets aan kan doen is de landelijke overheid.

Er is daarom aan actie gestart om die overheid te bewegen het al bestaande kinderpardon (raar woord alsof je die kinderen iets moet vergeven) uit te breiden.

Een aantal gemeentebesturen en particulieren heeft zich daarbij al aangesloten in de vorm van het ondertekenen van een positie aan het parlement. De Interkerkelijke Werkgroep Asielzoekers Grave (IWAG) roept u hierbij op ook het gemeentebestuur van Grave en de burgemeester te verzoeken zich bij deze actie aan te sluiten.

Dat kunt u doen via https://actie.degoedezaak.org/petitions/kinderpardongemeente-grave

Leo de Vreede,
voorzitter IWAG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: