Duurzame woningbouw op Scheepswerfterrein.

Scheepswerf

(Maaskade)

Grave heeft een rijke historie die nog goed zichtbaar is in de stad. Gezien de ligging aan de Maas, tussen Nijmegen en Den Bosch, was Grave in militair opzicht van groot strategisch belang. Het vestingverleden wordt gekoesterd en is goed zichtbaar in de resterende vestingwerken met poorten, muren en bolwerken rond het historische centrum tot aan de overzijde van de Maas.

De locatie van de scheepswerf in Grave, direct aan de Maas gelegen, zal worden getransformeerd tot een hoogwaardige leefomgeving met duurzame woningbouw, Een toekomstbestendige invulling met respect voor de historie van Grave ontworpen en gerealiseerd.

Water met een prachtig uitzicht voor de deur, een haven en het rustieke centrum van Grave in de achtertuin. Hoe mooi kan wonen zijn!

Voor inschrijving of meer informatie neemt u contact met ons op via 088 – 100 95 00 of stuurt u een e-mailbericht naar: grave@kalliste.nl

Nieuw plan voor huizen op werf

Woningverkoop kan in 2019 beginnen

Er liggen nieuwe plannen voor woningbouw op de plek waar nu de scheepswerf in Grave is.

Het initiatief is afkomstig van Woningbouwontwikkeling Kalliste uit Nieuwegein. Directeur Jeroen Suijkerbuijk heeft een overeenkomst gesloten met de eigenaar van de werf.

De grote grijze bedrijfshal op de oevers van de Maas is veel Gravenaren een doorn in het oog. Eigenaar Robert van Kessel deed eerder vergeefs een poging om er woningen en een hotel te bouwen.

Suijkerbuijk heeft het over een combinatie van eengezinswoningen en appartementen. ,,We onderzoeken diverse opties. Daarbij vinden we het belangrijk om te horen wat de wensen zijn van de omwonenden en potentiële bewoners.” De directeur noemt ook ‘activiteiten ten behoeve van de inwoners van de stad Grave en haar toeristen’.

Omwonenden zijn per brief op de hoogte gesteld. ,,We gaan ervan uit dat wij nog dit jaar met de procedure beginnen. Het bestemmingsplan zal aangepast moeten worden. Als de procedure volgens planning verloopt, kunnen we naar verwachting in het voorjaar van 2019 de woningen in verkoop nemen. Bij voldoende verkoop zal de bouw eind 2019 of begin 2020 kunnen gaan starten.”

Suijkerbuijk: ,,Ik kan me haast niet voorstellen dat er mensen zijn die bezwaar zullen maken. Grave gaat er alleen maar op vooruit als die grote hal weg is en vanuit de stad het zicht op de Maas verbeterd wordt. Maar zeker weten doe je het nooit.”

Hij heeft nog wel een aanpassing van de recente Vestingvisie van het Bureau West8 nodig. In die visie moet de locatie van de scheepswerf ‘gevrijwaard blijven van bebouwing’. ,,Dat is natuurlijk niet realistisch. Economisch onhaalbaar. Een bouwverbod zal alleen maar betekenen dat de werf in zijn huidige vorm blijft staan. Om de scheepswerf te ontmantelen is geld nodig en dat krijg je met woningbouw. Er ligt een ideaalbeeld van West8, wij zorgen voor een meer realistisch plaatje.”

Bron: de Gelderlander

Tip: op Facebook is al een pagina aangemaakt met Wonen Scheepswerf Grave.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: