De Gelderlander: Drie wethouders in Grave: Joosten, Henisch en Peters

De LPG-fractie na de verkiezingsoverwinning vorige maand. Op de voorgrond met gebalde vuisten Rick Joosten en Anja Henisch, die allebei wethouder worden in Grave. Foto DG

DE LPG-FRACTIE NA DE VERKIEZINGSOVERWINNING VORIGE MAAND. OP DE VOORGROND MET GEBALDE VUISTEN RICK JOOSTEN EN ANJA HENISCH, DIE ALLEBEI WETHOUDER WORDEN IN GRAVE.
FOTO DG DENNIS GREIJN

De gemeente Grave heeft een nieuwe coalitie. LPG, de grote winnaar bij de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart, en het CDA vormen tot en met 2022 het nieuwe stadsbestuur.

Op hoofdlijnen is er nu een akkoord, melden beide partijen die ook de afgelopen vier jaar mede Grave regeerden. Beide partijen samen hebben met negen van de vijftien raadszetels een flinke meerderheid. LPG ging van vier naar zes zetels en CDA won er eentje en heeft er nu drie.

Wethouders in het nieuwe college van burgemeester en wethouders worden Rick Joosten en Anja Henisch namens LPG en Ben Peters voor het CDA. Henisch was ook de voorbije jaren wethouder van Grave.

Dat toch weer voor drie wethouders gekozen wordt, al zitten er maar twee partijen in het nieuwe college, komt volgens LPG-voorman Joosten omdat gemeenten er van de rijksoverheid alleen maar meer taken bij krijgen.

Vorige week maandag haakte VVD alsnog af voor een plek in het nieuwe college. Omdat deelname aan de coalitie, aldus VVD’er Huub Linders, geen recht doet aan de verkiezingsuitslag.

De VVD hield aan de raadsverkiezingen vorige maand nog maar één zetel over. De voorbije vier jaar zat de VVD wel in het college. Met Elstenaar Jeroen Joon, die wethouder is geworden in Apeldoorn, had de partij een zogeheten wethouder van buiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: