“Vrouwen vertellen” op Internationale Vrouwendag.

8 maart in Catharinahof

De Internationale Vrouwendag wordt over de hele wereld op 8 maart gevierd. Elly: “In sommige landen is het een nationale vrije dag. In Italië is dat het geval met La Festa della Donna. Vrouwen ontvangen daar gelukwensen en een mimosatak. Met hulp van Toons Bloemenwinkel hebben we dat vorig jaar hier ook gedaan”. In Frankrijk organiseren ministers een massale bijeenkomst. In diverse andere landen wordt dit feest gecombineerd met moederdag. In Grave is er een speciale avond in Catharinahof.

Het thema op 8 maart is “Vrouwen vertellen”. Christien: “We hebben vrouwen gezocht en gevonden, die bijzondere beroepen hebben. Vanuit verschillende invalshoeken vertellen ze daarover in de Theaterzaal van Catharinahof. Ze willen zoveel mogelijk vrouwen aanspreken en kennis laten nemen van hun beroep. Het zijn stuk voor stuk vrouwen met een grote passie voor hun dagelijks werk”.

  • Marian Gebbink vertelt over schilderen en poppen maken.

    Inge Duyts van Studio Neem tijd is er. Natuurlijk, zou je bijna zeggen. Zij is “de moeder van de Graafse dans” en leert mensen bewegen en ontspannen.

  • Lidy Hendrikx vertelt over alles wat met haar Zorgboerderij in Velp te maken heeft.

  • Hermine Veltkamp zal eenieder blij maken met haar prachtige muziek.

  • Marleen van Steen zal de sterren van de hemel zingen.

  • Het koor “Ons Plezier”, zingt liederen aan de Liederentafel.

  • Jeanne van Lith is intern begeleider op een basisschool. Zij heeft daar ongetwijfeld veel over te vertellen.

  • Lidy van Geel weet alles van het Taalcafé voor nieuwe Nederlanders, die onze taal nog niet spreken.

  • Als gast “van buiten Grave” komt Marianne van Heijningen uit Mill. Zij is herderin en kaasmaakster. Ook is zij gastvrouw voor bezoekers van haar logement. Een vrouw met vele verhalen.

Iedereen is welkom

8 maart. 19.30 uur. Theaterzaal Catharinahof. Entree 5 euro (inclusief koffie/thee). Voor alle vrouwen, oud of jong, of daartussen. “Ook mannen?” vraag ik stout. “Ja, ook mannen zijn van harte welkom. Ik zou zeggen, neem je vrouw gezellig mee en kom”, lacht Elly. “Het is een avond vol gezellig samen-zijn. Met verhalen, muziek en plezier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: