LPG wint gemeenteraadsverkiezingen.

De LPG heeft de verkiezingen in Grave gewonnen met 6 zetels. Gevolgd door het CDA (3 zetels), Keerpunt (2 zetels), VP Grave (2 zetels), de VVD (één zetel) en D66 (één zetel).

2014
In 2014 werd de Lokale Partij Grave (LPG) de grootste partij in de gemeente Grave met 4 zetels. Gevolgd door Verenigd Progressief Grave (3 zetels), Keerpunt 2010 (3 zetels), CDA (2 zetels), VVD (2 zetels) en tot slot Trots Liberaal Land van Cuijk (1 zetel).

Opkomst
In totaal ging er 58,22 procent stemmen.

We feliciteren LPG, CDA en D’66 met hun stemmenwinst.

Bron: de MaasDriehoek

LPG de grote winnaar in Grave

GRAVE- De Lokale Partij Grave, LPG, is in Grave de grootste partij gebleven en heeft zijn macht zelfs flink vergroot. De partij groeide van vier zetels nu naar zes zetels.

Herman Wissink; journalist de Gelderlander.

Woensdagavond had de LPG al na het tellen van zes van de negen stembureau’s al meer stemmen dan in 2014. Behalve de LPG won ook het CDA, al was het maar één zetel. CDA ging van twee naar drie zetels.

Bijna alle andere partijen leverden ten opzichte van vier jaar geleden in. Verliezers zijn de VVD , VPGrave en Keerpunt 2010. VPGrave zakte van drie naar twee. VVD van twee naar één. Keerpunt 2010 zakt van drie naar twee zetels. Trots Liberaal Land van Cuijk deed dit jaar niet meer mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Vier jaar geleden was de partij goed voor één zetel.

D66 deed voor het eerst mee in Grave. Het was lang onzeker over de partij een zetel zou winnen. D66 kwam uit op één zetel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: