Katrien staat weer te koop.

Katrien staat weer te koop kopt journalist Herman Wissink van de Gelderlander vandaag.

Kopers van historisch pand haken keer op keer om financiële redenen af.

Voor de derde keer moet de gemeente Grave op zoek naar een koper voor Katrien. Sinds kort staat het historische pand aan de Brugstraat weer te koop. En dat is een fikse tegenvaller voor de gemeente.

Het pand was verkocht om er zorg-appartementen in te maken, maar de koper maakte op het laatste moment gebruik van de ontbindende voorwaarden. Hij kon er onderuit als hij de financiering niet rond zou krijgen, laat burgemeester Lex Roolvink weten.

Het pand stond voor het bedrag van 715.000 euro te koop. Of dat nu weer zo is, is niet bekend. Het pand staat voor een WOZ-waarde van 8 ton in de boeken.

Het is al de tweede keer dat een koper afhaakt omdat hij de financiën niet rond krijgt. In 2016 had een koper uit Nijmegen al plannen om Katrien om te bouwen tot woon-zorgappartementen. Het plan was toen dat er mensen met dementie die permanente zorg nodig hebben er toch relatief zelfstandig zouden kunnen wonen. De naam zou zelfs veranderen in de oorspronkelijke naam Sint Catharina’s Gasthuis. Het Sint Catharina’s Gasthuis werd in 1291 gesticht als gebouw waar zieken werden verpleegd.

Multifunctioneel

Het huidige gebouw werd in 1835 gebouwd en in 1980 ingrijpend gerestaureerd. Het pand staat al sinds 1 januari 2014 leeg. Daarvoor werd het gebruikt als gemeenschapshuis. Maar die functie werd er afgehaald, omdat de activiteiten die er plaatsvonden werden verplaatst naar het nieuwe woon- zorgcomplex Catharinahof waar een multifunctioneel centrum in zit. De opbrengst van Katrien was nodig om de investeringen in Catharinahof te kunnen betalen.

Verpaupering
De gemeente heeft, zo laat een woordvoerder weten, geen spijt van het weghalen van het gemeenschapshuis uit Katrien. De gemeente kan nog niet zeggen wat de vraagprijs wordt voor het pand. Katrien is de afgelopen jaren minimaal onderhouden om verpaupering te voorkomen. Omdat het nu weer in de verkoop staat, wordt het aan de buitenkant opnieuw geschilderd.

1. Katrien is niet het enige pand waar de gemeente mee in haar maag zit.

2. Ook het Arsenaal, eigendom van Jan des Bouvrie staat al jaren te verpauperen.

3.Het Palazzo Theater is al weer bijna drie jaar geleden volledig afgebrand en is nog steeds een rotte kies in de Maasstraat.

4. Het flatgebouw van het voormalige bejaardenhuis Maaszicht staat ook al jaren leeg, maar daar wordt binnenkort begonnen met een ingrijpende verbouwing van het hele gebied rond het gebouw.

Eén gedachte over “Katrien staat weer te koop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: