Ingezonden: VPG reageert op misleiding LPG.

Foto-onderschrift: deze foto maakte ik bij de officiële ingebruikname van het Stadskantoor. Het zal woensdag weer peentjes zweten voor Jacques van Geest. Hoe reageert de kiezer op de gevoerde oppositie, de afsplitsing van D’66, de winstpeilingen voor Groen Links en het verwachte verlies van de PvdA? Maar de verwachting is dat de lokalen ook nu weer het verschil gaan maken in Grave. 

De LPG adverteert breeduit met de stelling dat een samengaan van de 5 gemeentes in het Land de inwoners veel geld kost.

Dat is apert onjuist.

Het rijk heeft de regio toegezegd dat ingeval de gemeentes samengaan er een financiële compensatie komt voor de overgangsperiode ter grootte van de extra kosten. We hebben het dan over 20 tot 23 miljoen Euro.

Na de overgangsperiode zal de nieuwe gemeente zijn eigen broek moeten ophouden, wat ook makkelijk kan omdat je in de grotere gemeente efficiënter en kostenbewuste kunt handelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: