Grave kan de actie van The Young Talent Group niet waarderen. Eisen dwangsom!!!

Gemeenten Mill, Cuijk en Grave eisen dwangsom van Young Talent Group

REGIO | De gemeenten Mill, Cuijk en Grave kunnen de actie van The Young Talent Group niet waarderen en eisen een dwangsom.

The Young Talent Group ging afgelopen weekend op pad om de bebording in het Land van Cuijk te voorzien van ‘Land van Cuijk-stickers’. “Om het debat over de herindeling aan te wakkeren”, verklaart jurist en lid van de YTG Rob Noy. Dat deden ze in de gemeenten Cuijk, Grave, Mill, Sint Anthonis en Boxmeer. Die eerste drie waren absoluut niet blij met de actie en eisen dat de leden van YTG de stickers binnen drie uur verwijderen. Doen ze dat niet? Dan volgt er een boete van 300 euro per bord. “Onmogelijk”, aldus Noy. “Wij bestaan uit getalenteerde jongeren en op een doorsnee dag zijn wij gewoon aan het werk.”

YTG laat weten dat zij wel van plan waren om de stickers zelf te verwijderen. “Absoluut! We zijn wellicht een tikje activistisch, maar we zijn bovenal ook belastingbetalers. We willen zeker niet dat er zaken vernield worden of dat de gemeenten door ons met extra kosten opgezadeld worden.” De YTG bestelde voor de actie speciale, duurdere stickers die makkelijk te verwijderen zijn. De leden wilden de stickers na de verkiezingen verwijderen, maar dat wordt nu waarschijnlijk eerder. “Uiterlijk komend weekend”, aldus Noy.

Als de gemeenten Mill, Cuijk en Grave toch een boete gaan opleggen, is dat een ramp voor de organisatie. “Dan gaan we crowdfunden en als dat niet lukt, dan moeten we het faillissement aanvragen”, zegt Noy. “Maar we hopen dat het niet zover hoeft te komen en dat we gezamenlijk tot een oplossing kunnen komen.”

De gemeente Boxmeer liet al aan de YTG weten het wel als een ludieke actie te bestempelen. De gemeente Sint Anthonis heeft de YTG nog niets laten weten.

Bron: de MaasDriehoek

Stickerruzie verhardt zich.

De Gelderlander journalisten DENNIS GREIJN HERMAN WISSINK

Het conflict tussen The Young Talent Group en de samenwerkende gemeenten Cuijk, Grave en Mill over de illegaal bestickerde plaatsnaamborden verhardt zich.

De stickers ‘gem. Land van Cuijk’ op de borden hadden gisteravond, nadat een eerdere deadline van de gemeenten die dag om 12.00 uur verstreken was, verwijderd moeten zijn. Wethouder Gerard Stoffels van Cuijk: ,,We zijn als regio blij met een beweging als The Young Talent Group. Maar ook zij mogen niet zomaar overal maar stickers op plakken. We hebben overal al veel last van stickers in de openbare ruimte. Die verwijderen, zeker als ze lang ergens vast zitten, zorgt voor extra schade en kost ons geld. Woensdagochtend kijken we of de stickers weg zijn. Zo niet, halen wij ze weg en gaat de rekening naar The Young Talent Group.”

Per bord gaat het al snel om een paar honderd euro.

Stickerplakkers schrikken niet van ‘agressieve toon’ gemeenten.

Ook wethouder Jeroen Joon van Grave is klip en klaar over de stickeractie van The Young Talent Group: ,,Ik snap dat het een ludieke actie was. Maar dat betekent niet dat gemeentelijke eigendommen zomaar gebruikt kunnen worden.”

De Graafse burgemeester Lex Roolvink: ,,Het zijn jonge mensen en dan moet dit maar gezien worden als een stukje opvoeding.”

Bij de jongerenclub zijn ze niet onder de indruk van ‘de agressieve toon’ en harde woorden van de gemeentelijke bestuurders. Rob Noy: ,,We zijn geen club voetbalhooligans. We verwijderen de stickers echt wel weer. Maar dat lukt ons niet in enkele uren tijd, maar pas vrijdagmiddag of zaterdag. Onze mensen werken ook overdag. Als de gemeenten dit zo door willen zetten, gaan we maar naar de rechter.”

De jongerenbeweging, die zich al enkele jaren inzet om de plattelandsregio ook voor jongeren leefbaar te houden, had de stickers waarmee gepleit wordt voor één grote gemeente Land van Cuijk, zondag opgeplakt. In totaal zijn zo ongeveer 300 plaatsnaamborden beplakt, ook in Boxmeer en Sint Anthonis.

Noy: ,,Maar die gemeenten reageren tenminste wel sympathiek op onze ludiek actie. In dit soort gevallen staat, zo schrijven de regels voor, ‘een redelijke termijn’ om ze weer eraf te halen. Van Sint Anthonis krijgen we deze week de tijd om ze te verwijderen. Van Boxmeer weten we dat ze ons ook die tijd geven.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: