Graafse ophef!

The Young Talent Group (YTG) is een groep jonge talenten uit het land van Cuijk. Zij noemen zich Eigenwijs, Ambitieus, Jong, Trots. Op hun website staat te lezen: “We initiëren met veel plezier projecten. Onze projecten zijn zo divers als onze talenten, dat is onze kracht, maar allemaal zetten ze in op verbinding in en verbetering van ons mooie Land van Cuijk”. De YTG streeft naar één gemeente Land van Cuijk.

Afgelopen zondag hebben leden van de YTG stickers geplakt op de plaatsnaamborden in het Land van Cuijk, ook in Grave. Op de stickers stond ‘Gemeente Land van Cuijk’. De YTG is warm voorstander van verbinding van de gemeenten in het Land van Cuijk. Men denkt niet binnen de enge gemeentegrenzen in het Land van Cuijk. De YTG wil een ondernemend en toekomstgericht Land van Cuijk.
Ludieke actie dat stickeren denk je dan. Maar dan heb je buiten het Graafs gemeentebestuur gerekend. Dat zoekt keihard de confrontatie met de YTG. De stickers moesten onder dreiging van een dwangsom binnen drie uur verwijderd zijn. Een onmogelijke, dus onredelijke eis. Bovendien had de YTG al laten weten dat ze de stickers zo snel mogelijk zou verwijderen. In verband met studie en werk zou dat vrijdag of zaterdag gebeuren. De gemeenten Boxmeer en St Anthonis vonden dat prima.
Maar niet het Graafs bestuurscollege. Op het stadhuis aldaar wordt de kwestie (in de kern een non probleem} flink opgeblazen. Alsof men met voetbalhooligans te doen heeft. Woensdagmorgen moeten nu de stickers verwijderd zijn, meldt de Gelderlander. De Graafse burgemeester Roolvink –nimmer te beroerd voor een opgeheven vingertje- voegt er in de krant aan toe: “Het zijn jonge mensen en dan moet dit maar gezien worden als een stukje opvoeding!”
De leden van de YTG zijn gemiddeld ongeveer dertig jaar! Het zijn studerende en vooral hardwerkende mensen met een missie. Zij zetten zich in om onze plattelandsregio voor jongeren leefbaar te houden. Maar de Graafs burgemeester vindt dat deze boefjes een lesje geleerd moet worden. Hoeveel knulligheid moet je als Graafse burger kunnen verdragen?

Hans Satter; www.gravepolitiek.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: