De laatste van raadslid Astrid Bannink.

Tijdens de raadsvergadering waarbij afscheid genomen werd van onze vertrekkende raadsleden maakte ik deze foto van ons raadslid Astrid Bannink. Op mijn vraag waarom ze haar naamplaatje voor haar ogen hield zei ze: “Ik wil niet dat je me fotografeert.” “Bij de HAN hebben ze me verteld dat je mag weigeren om gefotografeerd te worden.”

Navraag bij mijn juridische helpdesk mr. Ton van Elk de Freese uit Cuijk leerde me dat op 26 mei 2018 een wet van kracht gaat waarin fotografen aan gefotografeerden toestemming moeten vragen voor publicatie.  Mijn zoons Maarten en Koen gaven nog een aanvulling: Zonder toestemming mag je niets meer plaatsen. Dat is GDPR privacy wetgeving.

Dus nu kan het nog.

En ook het filmpje van Nel Schuts kan ik nog plaatsen.

Het is lastig om figuren die werkzaam zijn in het openbare bestuur buiten beeld te houden. Ik moet dus van tevoren gaan vragen of ik beelden op onze website mag plaatsen.

Ik hoop niet dat ik alsnog van alle gefotografeerde mensen op mijn 80.000 openbare foto’s toestemming moet gaan vragen. Sinds 2008 heb ik deze foto’s gepubliceerd.

Het is me tot nu toe twee keer overkomen dat ik niet tot publicatie kon overgaan van foto’s van die personen.

Dus Astrid vandaag de laatste foto, met balkje voor je ogen, van jou op onze website.

Eén gedachte over “De laatste van raadslid Astrid Bannink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: