Borden bestickerd met ‘Gem. Land van Cuijk’

Zondag en de nacht naar maandag zijn 300 plaatsnaamborden in de regio voorzien van een sticker met de tekst ‘Gem. Land van Cuijk.’

De actie is een statement van The Young Talent Group.

Herman Wissink; journalist van de Gelderlander 

Ook in Sint Anthonis werden de borden voorzien van een sticker. © The Young Talent Group.

De groep die zich inzet voor wat volgens belangrijk is in deze regio wil de inwoners in het Land van Cuijk aanzetten om zich uit te spreken of op z’n minst na te denken over de voordelen van een samengaan van de vijf gemeenten Cuijk, Boxmeer, Grave, Sint Anthonis en Mill en Sint Hubert.

Zelf is de groep positief over een breed gedragen samenwerking. Ze zijn overtuigd van bundeling van krachten en een sterk, vooruitstrevend ambtenarenapparaat ten gevolg. ,,Als je aantrekkelijk wilt zijn voor bedrijven en jongeren, dan moet je daar sterker op inzetten, dat betekent dat je die belangen niet moet versnipperen door in elke gemeente een ander beleid of vooral een ander belang te voeren”, stelt voorzitter Michelle Peters van de YTG.

Tegenargumenten die zijn gebaseerd op het verlies van identiteit wijzen ze resoluut van de hand. ,,De identiteit van de kernen blijft net zo sterk als zonder een herindeling, dat zie je ook in andere plaatsen, of zelfs steden. Mocht je in Amsterdam-Oost geboren zijn dan ga je ook echt niet in West wonen. Juist hier zijn de gemeenschappen enorm sterk en daar zijn we ook trots op, dat gaat echt niet veranderen doordat je een bordje verandert. “
De groep is overtuigd van samenwerking, een bundeling van krachten. Daar zijn ze zelf een levend voorbeeld van. ,,Ook wij zijn het lang niet altijd met elkaar eens, maar er wel van overtuigd dat we samen sterker staan”, lacht Peters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: