Ben Litjens aan het woord!

Mijn naam is Ben Litjens. Al meer dan 40 jaar ben ik ondernemer in de gemeente Grave. Mijn bedrijf is gevestigd in Escharen. In die 40 jaar hebben de mensen mij leren kennen en ik de mensen in Grave. Veel mensen wonen met plezier in de gemeente Grave. Maar  veel mensen vinden dat de gemeente te weinig dienstbaar is voor zijn inwoners. Daar wil ik verbetering in brengen.

Bij een veilige leefomgeving hoort een goede wijkagent. Daar heb ik de afgelopen periode aandacht voor gevraagd en daarna is het aantal uren voor een wijkagent weer toegenomen.

Daar horen ook veilige verkeersroutes bij voor alle weggebruikers, bijvoorbeeld bij de nieuwe Brede School Oost. Voor mij is een positief oordeel van Veilig Verkeer Nederland van groot belang.

Ook een goede brandweer is voor mij erg belangrijk. Dat thema krijgt nu eindelijk de aandacht die het verdient.

Zorg voor gezonde gemeentefinanciën is  steeds een onderwerp geweest, waar ik mij voor heb ingezet. Het inzicht in de gemeente financiën moet veel beter. Gezonde financiën  liggen aan de basis voor hulp aan mensen en verenigingen, die het nu zo moeilijk hebben. Denk daarbij maar eens aan ouderenzorg of aan jongeren, die geen huis kunnen vinden of betalen.”

De inwoners van Grave moeten zich kunnen uitspreken over herindeling. Dat gaat mij aan het hart en daar heb ik mij altijd voor ingezet. Dankzij mijn stem kunt u nu zelf kiezen. Voor mij geldt: de meeste stemmen gelden. Ik hoop dat het geen fusie wordt van de gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en St. Anthonis. Volgens mij staat zo’n gemeente veel te ver van de inwoners af.

Vier jaar geleden ben ik met voorkeursstemmen gekozen in de gemeenteraad van Grave als kandidaat voor de lokale partij Keerpunt 2010. Als ik opnieuw gekozen wordt, dan weten mijn kiezers dat ze kunnen vertrouwen op hetgeen ik vier jaar geleden heb beloofd.

De komende periode wil ik mij speciaal inzetten voor een goede communicatie en een fatsoenlijke behandeling tussen u en de gemeente. Mocht iemand daarmee moeite hebben dan sta ik altijd klaar om hun daarbij te helpen. Velen hebben deze weg reeds samen met mij met veel succes ingeslagen en ik wil in die richting blijven werken.
Ik ben niet iemand die zich door de gemeente knollen voor citroenen laat verkopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: