West 8: Geen bebouwing van Nieuwe Haven & Werf.

De vestingsgordel

Eerder werd het belang van een Maasentree geschetst. De Nieuwe Haven en de Scheepswerf moeten gevrijwaard blijven van bebouwing. De beeldkwaliteit van de uitkragende stad ge-ankeerd door open uiterwaarden in de kosmische ruimte van de rivier is heel dramatisch en poëtisch. Het vormt een belangrijk onderdeel van de Graafsche identiteit.

De Scheepswerf en de Nieuwe Haven kunnen het maritieme hart vormen voor Grave, waarbij het bastion `Bekaf`, als boegbeeld, Grave beschermd.

Een steigerpad aan de voet van de bastionmuur, verbind de Scheepswerf met de Nieuwe Haven. De ank van het bastion wordt aan de zijde van de Nieuwe Haven hersteld en in de Havenstraat worden de verdwenen historische straatbomen terug aangeplant.

Het gebied achter de Maaskade en de Ruyterstraat kan worden gezien als verdichtingslocatie voor het centrum van Grave.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: