Verklaring Omtrent Gedrag. Antwoord op onze vragen.

Beantwoording vraag Keerpunt 2010, Mevr. N. Schuts over VOG’s.

De burgemeester antwoordt dat het college nooit kan beslissen wie wel of niet belasting moet betalen en dus ook niet kan beslissen om de VOG te vergoeden. De VOG’s zijn namelijk opgenomen in de legesverordening, dit betekent dat de belastingen geheven moeten worden. De suggestie is gedaan om het uit het fractiebudget te betalen.

Vraag Keerpunt 2010 (Nel Schuts) over VOG’s

Tijdens de bespreking van het verslag van de agendacommissie van 14 november 2017 heb ik dinsdag 9 januari j.l. gezegd terug te willen komen op het onderwerp VOG’s voor kandidaten op de kieslijsten voor de komende gemeenteraadsverkiezing.
Ik was in de veronderstelling dat dit punt weer op de agenda stond; dit was niet het geval. Ik wil daarom namens Keerpunt 2010 aan het college vragen om – zoals in Cuijk en Mill gebeurt – de kosten te betalen voor het aanvragen van VOG’s voor 5 kandidaten van de ingediende kieslijsten.
groetjes, Nel Schuts

Naschrift van de nieuwsgierige webmaster/voorzitter Keerpunt 2010:

Waarom heeft de voorzitter van de gemeenteraad, onze burgemeester Lex Roolvink, niet meegedacht met de raad en navraag gedaan bij zijn collega’s uit Cuijk en Mill? In beide gemeenten worden de kosten van de aanvraag door die personen die een VOG aanvragen i.v.m. de verkiezingen door die personen betaald. Daarna krijgen ze de gemaakte kosten, zoals afgesproken is, vergoed. Dit is mij na navraag bij de voorzitter van PLC Cuijk verteld. Keerpunt 2010 heeft uitvoerige gesprekken gehad met de “kopgroep” en heeft alle vertrouwen uitgesproken in de kandidaten. We hadden geen behoefte om onze kandidaten een VOG aan te laten vragen. Zo’n VOG zegt alleen iets over het opleggen van straffen n.a..v. strafbare feiten. Dus “schijnintegriteit”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: