Reacties op het Graafse beschamende “vlagvertoon”.

Wat een ongelooflijke kul argumenten geeft Dieperink aan om tegen dit voorstel te stemmen!

‘Dieperink geeft voorbeelden als de Nederlandse Volksunie, de Centrumpartij en de PVV van Geert Wilders die de kleuren in het logo van de partij heeft verwerkt’.

Vreemd dat twee coalitiepartijen hier dan in meegaan; zijn de huiskleuren van de Lokale Partij Grave niet Rood-Wit-Blauw? Gaan ze die nu ook zo kort voor de verkiezingen aanpassen?

En hoe zit het met Trots? Die komen voort uit de beweging/partij ‘Trots op Nederland’ … Daar zit ook het Rood-Wit-Blauw in het logo… Sterker nog ze voegen er nog een vleugje oranje aan toe. Gaat de afvaardiging van Trots (what’s in a name) zich nu Schamen?

Ik kan mij niet anders voorstellen dat men tegen heeft gestemd vanwege jaloezie. “Dit wij hier nou niet op gekomen zijn, laten we dan maar tegen zijn.”

Waarom ik dit veronderstel? Ik citeer hier uit een interview van RTL Nieuws met CDA tweede kamer lid Michel Rog: Alle politici zouden vol trots een speldje met de Nederlandse vlag op hun borst moeten dragen. Dat vindt het CDA-Tweede Kamerlid Michel Rog. “Ik zou het mooi vinden als alle politici zo’n speldje zouden dragen. Politici gaan over de inrichting van ons land. Hoe verschillend we onderling ook kunnen denken, laten we met elkaar het positieve gevoel uitdragen en trots zijn op ons land.”.

Ook hebben allerlei CDA afdelingen het ophangen van de driekleur in een eigen initiatiefvoorstel in hun gemeenteraad ingediend en zijn hier trots op. Bijvoorbeeld in de gemeente Zoetermeer, Zwartewaterland en Aalsmeer;
https://www.cda.nl/zuid-holland/zoetermeer/actueel/nieuws/nederlandse-vlag-in-raadzaal-zoetermeer/

Frank Stoffer https://www.cda.nl/…/cda-wil-nederlandse-vlag-in…/

en

Maar ook de VVD zal vol afgunst naar Nel Schuts gekeken hebben. Was het niet de VVD die in bijvoorbeeld in Bernheze, Wijk bij Duurstede, Nijkerk en Wijk bij Duurstede wel de meerwaarde van het Rood-Wit-Blauw zien?

https://www.ad.nl/…/vvd-wil-wijkse-en-nederlandse-vlag…/

http://stadnijkerk.nl/…/vvd-wil-nederlandse-vlag…

https://www.destentor.nl/…/vvd-en-d66-willen-vlaggen…/

https://www.bd.nl/…/vvd-wil-nederlandse-driekleur-ook…/

Nee, maar in Grave kwam Keerpunt 2010 met dit voorstel en toen moesten de argumenten er met de haren bijgesleept worden. Enorm kortzichtig en buitenmate kenmerkend voor de Graafse lokale politiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: