Pleidooi voor kwalitatieve lokale politiek.

Na afloop van het debat refereert een van de kandidaten van Actief voor Amersfoort aan een opiniestuk dat die ochtend in de Volkskrant stond. De lokale partijen krijgen, door het verdwijnen van kwalitatieve plaatselijke journalistiek, minder mediaaandacht, waardoor ze hun potentiële kiezers steeds moeilijker kunnen bereiken.

Collegiaal overleg van Annelies en Freddy.

Naschrift van de “nieuwsgierige” webmaster/voorzitter Keerpunt 2010:

Grave heeft het goed getroffen met een goed gevulde perstafel bij de raadsvergaderingen. Herman Wissink van de Gelderlander, Annelies Graafsma van de MaasDriehoek en Freddy Kloote van de Arena houden alle drie de vinger aan de pols van de raadsleden en houden ze ook een spiegel voor.

Jammer genoeg heeft het college onlangs besloten om de openbare vergaderingen niet met beelden uit te zenden. “Er luisteren maar 10 mensen naar de vergaderingen en het kost 10.000 euro” was de afwijzing van het verzoek van Keerpunt 2010.

Misschien bij een nieuwe raad/college nog maar eens proberen. In Cuijk en Boxmeer zenden ze de vergaderingen al jaren met succes uit. Je hebt meteen een goed archief waar je nog onderwerpen terug kunt zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: