Lijsttrekkersdebat de Gelderlander.

Mag er in de uiterwaarden van Grave gebouwd worden?

Mag er gebouwd worden in de uiterwaarden van de Maas? Het is een van de zes stellingen waar de lijsttrekkers van de politieke partijen in Grave donderdagavond de degens over kruisen. Dat doen ze tijdens het Gelderlander lijsttrekkersdebat in het stadhuis van Grave.

Herman Wissink; journalist van de Gelderlander. Herman leidt de verkiezingsavond.

CDA en VVD zijn het niet eens met deze stelling. ‘Bouwen in de uiterwaarden is een technologische uitdaging’, stelt het CDA. De LPG, nu nog de grootste partij in Grave, vindt het bouwen in de uiterwaarden geen goed plan ‘gezien de klimaatveranderingen’ Er zijn volgens de LPG voldoende andere plekken waar binnen de gemeente Grave huizen gebouwd kunnen worden.

Het terrein van de oude COX betoncentrale op Wisseveld, waar straks woningen moeten komen.

In Grave wordt momenteel een discussie gevoerd over het bouwen van woningen en een hotel op de zogenaamde EMAB-locatie, het terrein van de voormalige betoncentrale naast de jachthaven.

Autovrij
Andere zaken die aan bod zullen komen zijn het al of niet autovrij maken van de binnenstad van Grave het al of niet in standhouden van scholen in alle dorpen van de gemeente en de vraag of werklozen verplicht moeten worden om vrijwilligerswerk te verrichten. Ook zal er gesproken worden over de vraag of een wethouder verplicht moet worden om binnen de gemeentegrenzen en uiteraard over een mogelijke herindeling in het Land van Cuijk.

De meningen van alle partijen zijn al terug te vinden in de Kieswijzer van De Gelderlander. Daar reageren partijen van alle gemeenten op een groot aantal stellingen.

Zes debatavonden
Het lijsttrekkersdebat in Grave is de eerste van zes debatavonden die in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart in het gebied van de editie Maasland van deze krant gehouden worden. Het debat is voor iedereen gratis toegankelijk en begint donderdag om 19.30 uur.

Volgende week woensdag wordt het lijsttrekkersdebat gehouden in de gemeente Gennep. Dat gebeurt in Het Trefpunt in Milsbeek. De week erna volgen Boxmeer (dinsdag 13 maart), Sint Anthonis (woensdag 14 maart), Cuijk (donderdag 15 maart) en Mill en Sint Hubert op vrijdag 16 maart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: