Burgemeester zet Nel Schuts op het verkeerde been.

Nel Schuts stelde weer vragen over de door de burgemeester zo gewenste Verklaringen Omtrent Gedrag! In de agendacommissie had ze daar al eerder vragen over gesteld. In verband met de raadsverkiezingen kunnen 5 kandidaten per partij in Cuijk en alle kandidaten in Mill een VOG bij de gemeente aanvragen, waarvan de kosten door de gemeente vergoed worden.

De burgemeester zei dat VOG’s in de legesverordening staan. Omdat het een belastingverordening is kunnen we hier niet van afwijken.

Nel kreeg het advies om navraag te doen In Cuijk en Mill waarom het daar wel kan.

De voorzitter van Keerpunt 2010 heeft tijdens de raadsvergadering, waar hij als een van de tien luisteraars naar luisterde, gebeld met de Cuijkse voorzitter van PLC. Mr. Ton van Elk de Freese zei dat Lex Roolvink zich in Cuijk had kunnen laten voorlichten over de manier waarop Cuijk en Mill omgaan met de “gratis” VOG’s.

De legeskosten van de aanvrager van de VOG worden achteraf door de gemeente vergoed. Zo simpel is het.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: