Wijlen Hester Kruizinga ontmaskert kwakzalver.

De in augustus vorig jaar overleden Hester Kruizinga is donderdagavond te zien in het SBS6-programma Undercover in Nederland. Kruizinga speelt een belangrijke rol in de ontmaskering van een kwakzalver in zijn kliniek in Hilversum.

Bron: De Gelderlander Herman Wissink 28-01-2018

Kruizinga overleed op 61-jarige leeftijd aan kanker. In de periode voor haar dood ging ze zelf undercover om bewijs tegen de betreffende kwakzalver te verzamelen. ‘Donderdag om 21.30 uur wordt die aflevering op SBS6 uitgezonden en ziet u het mooie resultaat van haar inspanningen’, laten de programmamakers van NoordkaapTV producties BV weten.

Alberto Stegeman in Undercover in Nederland.
Alberto Stegeman in Undercover in Nederland. © SBS
In Undercover in Nederland worden met de verborgen camera als wapen allerlei duistere zaken ontmaskerd door Alberto Stegeman en zijn team.
Op de site kwakzalverij.nl wordt de man die donderdag wordt ontmaskerd omschreven als iemand die alle karakteristieken heeft van een kwakzalver. ‘Hij experimenteert met onbewezen stofjes bij uitbehandelde kankerpatiënten die naar hem toe komen in zijn kliniek in Hilversum, voor zijn zelf gemaakte, dure crème of infuus, gevuld met valse hoop.’

Tien jaar geleden geloofde de man in dichloorazijn (DCA) als middel tegen kanker. Hij experimenteerde ermee, eerst zelf, in een poging zijn eigen prostaatkanker op te ruimen, later behandelde hij er ook andere patiënten mee. Na een paar jaar moest hij echter toegeven dat het spul niet werkte en maar beter niet gebruikt kon worden. Hij schreef: `De resultaten met dichloorazijn bij de behandeling met kanker zijn zo slecht dat ik iedereen op het hart moet drukken zo niet verder te gaan.´ Hij genas niet door DCA, zoals anderen beweren, maar door een parallelle, reguliere behandeling.
De man die door Kruizinga wordt bezocht is in de jaren daarna nog steeds met wonderstofjes aan het experimenteren geweest. Zo heeft hij een nieuw stofje ontdekt, reversine, dat resistentie die ontstaat tegen cytostatica te niet doet waardoor tumorgroei weer beter wordt geremd. ‘Ik bied kankerpatiënten waarbij geen reguliere behandeling en ook geen goede palliatieve opties meer zijn, een kans op een behandeling’, schreef hij destijds.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: