Wanneer “ongehinderd” in Grave?

Webmaster:

Zorgen dat iedereen kan meedoen is een landelijk project waarbij gemeenten via de Ongehinderd app kunnen meedoen. In Grave is het een crime om bijv. van de Markt naar het Maasplein te komen voor rolstoelers, rijders in scootmobielen en lopend met stok of rollators. Vrouwen op hoge hakken en fietsers vinden het ook geen pretje om over de klinkers te moeten gaan.

Gemeenten zijn vanuit de WMO, de Omgevingswet verantwoordelijk om publieke en openbare ruimtes voor iedereen toegankelijk te maken en te zorgen dat iedereen in de samenleving kan meedoen. Bovendien neemt deze verantwoordelijkheid alleen maar toe met de ratificatie van het VN verdrag en de wettelijk verplichte toegankelijkheidsnorm die op 1 januari 2017 van kracht is gegaan. Hoog op de agenda staat bovendien de zelfredzaamheid en participatie van inwoners met een lichamelijke beperking. Maar hoe doet uw gemeente dat? Waar begint u? En niet in de laatste plaats: waar haalt u tijd, middelen en kennis vandaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: