Vaarwel “Genepte” Theo Reijnen ?

‘Genepte’ Reijnen overweegt toch deelname verkiezingen.

Theo Reijnen acht de kans minder dan 50 procent, maar toch sluit hij een deelname van zijn partij Trots Liberaal Land van Cuijk aan de gemeenteraadsverkiezingen, op 21 maart, in Grave nog niet uit.

HERMAN WISSINK; de Gelderlander.

Trots LLvC zou aanvankelijk niet aan de verkiezingen deelnemen, maar onderdeel zijn van de VVD. Zo staat de huidige fractievoorzitter van Trots, Frans Smulders, nu als nummer twee op de Graafse VVD-kandidatenlijst.

,,Maar mij was toegezegd dat ìk hoog op die lijst zou komen”, zegt Reijnen. ,,Ik ben gewoon genept.” Een poging van Reijnen om tijdens de ledenvergadering van de VVD toch hoger op de lijst te komen, strandde.

Frans Smulders blijft bij de VVD, laat hij weten. ,,Ik heb nu vier jaar als eenmansfractie in de raad gezeten en dat wil ik niet meer. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een mogelijkheid om in Grave een breder liberaal blok te vormen. Als ik nu weer mee zou gaan naar een fractie met Trots, dan zou ik weer het risico lopen om met een minifractie in de raad te komen. Er is al te veel politieke versnippering in Grave.”

Reijnen heeft nog tot 5 februari om tien mensen te vinden die hij op de kandidatenlijst kan zetten.

,,Maar lukt dat niet, dan gaan we bij een eventuele herindeling over vier jaar 100 procent zeker als Trots Liberaal Land van Cuijk aan de verkiezingen meedoen.”

En in dat geval zal Reijnen een klacht indienen tegen de naam van de nieuwe partij Liberaal Land van Cuijk, de afsplitsing van de VVD in Cuijk. Reijnen diende tegen de naam van de partij van Liesbeth van Heeswijk en Maarten Jilisen al een klacht in bij de Raad van State, maar trok die afgelopen maandag weer in.

,,Een partij die zegt vernieuwend en creatief te zijn, kan niet eens een eigen naam bedenken”, reageert Reijnen. ,,Ik heb de naam Trots Liberaal Land van Cuijk laten registreren bij merkenbureau BBI.”

,,Dit zegt genoeg”, reageert Liesbeth van Heeswijk over het terugtrekken van de klacht bij de Raad van State. ,,Trots Liberaal Land van Cuijk heeft als het om de naam gaat, geen poot om op te staan. Deze club heeft aangekondigd zich aan te sluiten bij de VVD, maar wil zich toch bemoeien met de naam van een partij in een andere kieskring. Rare fratsen daar bij Trots in Grave.”

Reijnen: ,,Die naam mogen ze in Cuijk gebruiken, maar als er straks één grote gemeente Land van Cuijk komt, is het verwarrend om twee partijen met bijna dezelfde naam te hebben.”

Tip van de webmaster: Meer over Theo Reijnen: Voer als zoekopdracht boven in de balk Theo Reijnen in en lees alles over zijn politieke avonturen en flirten met Rita Verdonk en Hero Brinkman enz. Ooit haalde hij 285 stemmen bij gemeenteraadsverkiezingen. Hij stapte eerder al op bij de VVD. Bij de Raad van State procedeerde Keerpunt 2010 ook al eens tegen “zijn” nieuwe partij. Theo gooit graag met modder.

Eén gedachte over “Vaarwel “Genepte” Theo Reijnen ?

 • 11 januari 2018 om 15:09
  Permalink

  Hoi Jacques,
  De nepper genept (als het ware).
  Ben

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: