Opsteker uitgereikt.

Frans Ekstijn, vrijwilliger van het Graafs Museum heeft samen met zijn educatieteam de “Opsteker van de gemeente Grave” ontvangen uit handen van burgemeester Roolvink. Deze jaarlijkse blijk van waardering wordt gegeven aan mensen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de Graafse gemeenschap. De opsteker is uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie op maandag 9 januari. Het is voor het eerst dat een groep de opsteker in ontvangst mocht nemen. Het educatieteam bestaat uit onderwijsmensen en archeoloog Koolen.

Steeds meer scholen weten het educatieteam te vinden. Frans Ekstijn: “We hebben het inderdaad druk. In 2017 bezochten 1000 schoolkinderen het historische centrum en het museum. Het aantal aanvragen kunnen we amper aan. Tot de zomervakantie zit ons programma vol. We verzorgen meer dan alleen rondleidingen in het museum en de stad. Via een breed ‘cultureel aanbod’ zoeken we de samenwerking met scholen in de wijde omtrek (van basisscholen tot VWO; red.). We bezoeken de onderwijslocaties en bespreken vooraf met de leerkrachten welk verhaal past in de lessen die dan op school worden voorbereid. Zo bieden wij ondersteuning op maat. We sluiten aan bij de lessen over de prehistorie, de Romeinen en de geschiedenis van de vesting. Maar ook het ‘water’ en de ‘architectuur’ kunnen aan de orde komen. En natuurlijk de Tweede Wereldoorlog en de brug van Grave. In 2018 komt er een tentoonstelling over de rol van de Maas; het verhaal van de Zuiderwaterlinie”.

Voorzitter Peppinck van Stichting Graeft Voort: “De educatiewerkgroep is heel belangrijk voor het Graafs Museum en het Kazemattenmuseum. De werkgroep brengt kinderen geschiedenis, aardrijkskunde en cultuur bij. Het is toch prachtig om geschiedenis te zien en te voelen. Je vergeet het dan nooit meer.”

Bron: De MaasDriehoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: