Kennis opdoen in Den Bosch

De voorzitter Jacques Leurs heeft zich aangemeld voor een congres voor raadsleden en bestuurders in Den Bosch op 20 januari. Met andere leden van Keerpunt 2010 gaan we kennis opdoen.

Diverse workshops. O.a. Ontmoeting met Mystery Burger John Bijl die recent een verslag schreef in het blad Binnenlands Bestuur van de raadsvergadering.

Raadsprogramma vs. Coalitieprogramma

Als nieuw gekozen raad is het gebruikelijk om door de meerderheid van fracties een coalitieprogramma te schrijven. Er is een alternatief om de rol en de positie van de raad als hoogste bestuursorgaan betekenis te geven: als gemeenteraad samen een raadsprogramma schrijven. Hoe je dat doet en wat daarvoor nodig is, kun je in deze deelsessie leren aan de hand van de casus-Almelo.
Spreker: Corrie Steenbergen

Politiek bedrijven via de media.

Leer beter omgaan met de media.
Politiek en media hebben elkaar nodig, maar begrijpen bar weinig van elkaar. In deze workshop laat John Bijl (Periklesinstituut en bekend als de Mystery Burger in Binnenlands Bestuur) u zien hoe je met de media samen kunt werken aan een beter functioneren van de democratie — zonder dat politiek of pers aan de eigenstandige verantwoordelijkheid inboet. Je leert beter op te vallen met jouw standpunt en de politieke besluitvorming ook buiten de raadzaal om ten dienste te zijn.
Spreker: John Bijl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: