Gemeenteraad over de N321

Commentaar van Mark van der Linden in de Esterse Minipers:

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 hebben wij, om U te informeren, de lokale politieke partijen een vraag gesteld over beleid t.a..v Escharen. De vraag die we de partijen hebben voorgelegd luidde: Welke variant van het tracé voor de (nieuwe) N321 (Elisabethstraat) heeft uw voorkeur en waarom.

De partijen hebben tot 12 december de kans gekregen om te reageren. Wat mij bijzonder verbaasde is dat er bij het verstrijken van de deadline slechts twee reacties binnen waren, namelijk die van Keerpunt 2010 en van de nieuwe partij Liberaal Land van Cuijk afd. Grave.

Vreemd, want we hebben het hier toch over partijen die beweren dat ze er voor “ons” zitten, en dat de afstandtussen politiek en burgers zo groot wordt…. En dan niet reageren op een vraag uit een gemeenschap met 1200 inwoners. Ik kon me het niet voorstellen. Uiteindelijk ontvingen we op zaterdag nog een reactie van LPG. Toen heb ik toch maar de stap gezet om de andere vier nog even te herinneren aan ons verzoek. Trots Liberaal had zich inmiddels gemeld om een dag uitste. CDA, VVD en VPG reageerden alsnog op de 17e.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: