Er is leven na het omroepen…

Corine’s leven werd leuker in 2017: het leven buiten de studio bevalt prima. De Gelderlander heeft een eindejaarsintervieuw met mijn oudste nichtje!

Eén dag had Corine van Dijk spijt van haar beslissing. Het was maandag 2 januari, de dag dat ze normaal weer aan het werk zou gaan. ,,Ik zat in mijn eentje thuis op de bank en dacht: ‘Wat heb ik gedáán!?’.

Leo Klaassen; de Gelderlander

Reactie
Nou, ze had na 32 jaar dus ontslag genomen bij Omroep Gelderland. Dat verloor daarmee dé stem van de Ochtendshow, en de Wijchense omroepster zelf raakte haar ijzeren dagritme kwijt. Ze kon opeens uitslapen, in plaats van elke dag om kwart voor vier de wekker te horen. Ze had ideeën zat in haar hoofd om een nieuw, meer ontspannen leven op te pakken. Maar toch, die eerste maandag…

,,Diezelfde dag nog zei ik tegen mezelf dat ik niet moest zeuren. Ik had al vanalles gepland die maand. Ik zou een cursus stemacteren gaan doen, leren hoe ik filmpjes moest monteren met mijn telefoon. En tijdens mijn afscheidsuitzending waren en zó veel mensen langs geweest die zeiden: ‘we hebben nog contact’. Ik ben die in de eerste weken meteen gaan bellen, lunchte wekenlang haast elke dag wel met iemand. Ik heb ze nog steeds niet allemaal gehad.”

Geen geld
Van Dijk startte het leven van een freelancer, dus al die contacten zijn niet alleen leuk, maar leveren hopelijk ook veel werk op. Zichtbaarheid ook, dus post ze zich drie slagen in de rondte op Facebook, Instagram en Twitter. Overal pikt ze Wijchense onderwerpen op voor korte artikelen en filmpjes: ,,Ik zoek de mooie verhalen over mensen op. Voor het meeste krijg ik geen geld, maar je weet nooit wat het op termijn oplevert.”

De oogst tot nu toe: elke week twee artikelen in de Maas & Waalkanter, klussen als coach voor presentatoren van RTV Apeldoorn en – het bloed kruipt waar het niet gaan kan – werk als vaste invaller van Maya Eksteen bij RTV Utrecht.

Drukker
,,Ik was het radiomaken niet zat, hoor. Ik wilde alleen meer balans in mijn leven, wilde me breder oriënteren. Toen ze vanuit Utrecht belden en zeiden dat ze een niet al te jonge invaller zochten, kwam dat dus heel mooi uit. Alleen heb ik het dit jaar toch wat drukker gekregen dan ik me had voorgenomen.”

Een persoonlijk hoogtepuntje vond Van Dijk het presenteren van de intocht van de Vierdaagse voor de NOS, direct nadat ze hem met haar broer zelf had uitgelopen. En nog zo één: in mei werd ze Ridder in de Orde van Oranje Nassau. ,,Daar waren ook weer zó veel mensen bij. Ik had meteen weer een hele trits afspraken.”

Nieuwe ervaringen roepen in 2018. Van Dijk hoopt op commercials, teken- en bedrijfsfilms, als haar opleiding stemacteur helemaal is afgerond. Thuis heeft ze een kamer ingericht waar ze snel en professioneel kan inspreken. En dan is er nog Op pad met Corine, een eigen project waarbij ze een groep mensen op originele wijze een stukje Gelderland wil laten zien. ,,Dat heb ik dit jaar één keer gedaan. De baron van Leur liet ons Leur zien aan de hand van verhalen uit zijn eigen jeugd.”

Afwisselender
Het leven is er in 2017 leuker op geworden, concludeert ze. Het is afwisselender, zo weg van het beschutte leven in de studio. ,,En ik heb mijn avonden terug, heerlijk. En privé is het allemaal zo veel makkelijker, nu. Dat ik mijn zus vaker kan zien, bijvoorbeeld. Die werkt vaak in de nachtdienst, en ik kan nu veel makkelijker met haar afspreken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: