Waar stemde de LPG, van Anja Henisch, in het verleden nog meer tegen? 8 voorbeelden!

1. Enige tijd geleden merkte het boegbeeld van de LPG, wethouder Anja Henisch, in een artikel in de Gelderlander, over alweer nieuwe plannen over de Graafse Vesting, dat zij toen tegen het verplaatsen van het Stadhuis naar de rand van de stad was geweest. De toenmalige raad stemde toen, ook al met een nipte meerderheid, voor bouwen op die plek na een stevige lobby van de toenmalige woningstichting Maasland.

2. Dinsdag staat de raad weer voor een lastige keuze. Blijft Grave wel of niet solidair met Boxmeer, Cuijk, Mill en Sint Anthonis binnen het Sociaal Domein? Bij een nee zet Grave zich weer te kijk en buitenspel. Een korte termijn succesje zal veel nare gevolgen hebben.

Bij het doornemen van mijn raadsarchief heb ik ook naar andere voor Grave belangrijke beslissingen gekeken.
3. LPG stemde tegen de komst van asielzoekers in een tijdelijk AZC.
4. Ook stemde die partij tegen het bouwen van het huidige AZC.
5. LPG stemde ook tegen de bouw van Brede School op het VISIO terrein. Opknappen van de huidige scholen was voldoende.LPG stemde ook tegen de plannen om het nieuwe Catharinahof te voorzien van een Kultuurhuus. Men had liever de culturele activiteiten rond de Soos willen hebben. Nu vinden er dagelijks ontmoetingen tussen ouderen en, zoals Rutte ze noemt, gewone burgers plaats.

6. LPG stemde tegen pogingen om de inwoners mee te laten praten via een referendum door tegen te stemmen toen Keerpunt 2010 en andere partijen een referendumverordening via een motie wilden laten opstellen.

7. In 2009 werd een motie van de lijst Jacques Leurs om bruggen naar de Hampoort aan te leggen mede door de LPG verworpen.
8. Nu wordt al jarenlang de samenwerking in het Land van Cuijk getraineerd. Boxmeer, Cuijk en Sint Anthonis besturen nu samen de Land van Cuijk trein en gevreesd wordt dat Grave en Mill dadelijk letterlijke en figuurlijk de boot missen.
Gelukkig kunnen de inwoners uit Escharen, Gassel, Grave en Mill er voor gaan zorgen dat we alsnog op de rijdende trein, met kernendemocratie, kunnen
stappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: