Vlagvertoon alom!

Nederlandse en andere vlaggen in de raadszaal?

Tijdens de laatste raadsvergadering diende mevr. Nel Schuts, mede namens VPGrave, een motie in om de Nederlandse vlag een plaatsje in de raadszaal van Grave te geven. Het ontlokte diverse reacties, zoals dan moet ook de Graafse, provinciale en de Europese vlag in de raadszaal een plek krijgen. Ook de suggestie van een kunstwerk kwam voorbij. Op meerdere plekken werd over vlagvertoon gesproken. Zijdelings merkte de burgemeester op dat er buiten een mast bij moet komen. Ben benieuwd hoe het Graafse vlagvertoon buiten er uit komt te zien.  De vervuilde BHIC vlag wappert weer vrolijk na de verjaardag van Amalia. En de echte Graafse vlag hangt er nog niet. Alleen het dundoek van het Graafse logo siert de omgeving van het Stadskantoor. ‘’s Avonds hult het gebouw zich al lange tijd in het donker. Zijn we er niet trots meer op???

In  Noord-Holland heeft men ook een discussie over hoeveel vlaggen er in de Statenzaal moeten komen. Een commissie onder voorzitterschap van de commissaris van de Koning Johan Remkes komt met een voorstel. Men praat over verschillende voorstellen over twee, drie of geen een. De SP wil een muurschildering van de tekst van Artikel 1 van de grondwet in het provinciehuis.

In Huizen komen de Nederlandse en de vaderlandse vlag op een prominente plek te hangen tijdens de raadsvergaderingen. Een raadslid sprak historische woorden die ook in Grave niet zouden misstaan:

”Mensen, denk aan elkaar en zoek naar wat ons bindt en sterker maakt als gemeenschap”.

“Huizen is niet zozeer een gemeente, maar een gemeenschap. En dat zal altijd zo blijven” sprak een raadslid van de PvdA die voorstander is van een snelle fusie met Laren en Blaricum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: