Speakerscorner bij Graveon.

Ondernemersvereniging Graveon had woensdagavond een geslaagde bijeenkomst in Catharinahof.

Meer dan 40 leden, met of zonder partner, schoven aan bij een diner in het restaurant.

De aanwezigen werden verwelkomd door de voorzitter. Hij schetste in het kort de ontwikkelingen binnen de vereniging. Er wordt hard gewerkt aan een samenwerking binnen de industrieterreinen. Het toeristisch platform heel veel werk verzet. De samenwerking met het Centrummanagement  wordt steeds hechter. Het jaar 2018 wordt een cruciaal jaar voor de vereniging.

Marion Peters nam daarna de leiding van de avond over en gebruikte daarbij een megafoon waarin ze kerstliedjes had geprogrammeerd. Hieronder een fotoimpressie van de avond en de sprekers in de Graafse speakerscorner.

Verschillende gasten klommen op de “zeepkist” van Marion en hielden een kort praatje.

De sprekers waren:

Peter v Kuppeveld ( voorzitter )

Hans ( Mitra )

Tim Kenyon-Jackson

Ron v Dieten ( Rabobank )

Marion Vermeulen ( De Buitenkamer )

Koen Hijl ( Phillipsen accountants )

Christan Leenders ( Christan on line )

Ad v Boxmeer ( Catharinahof )

GJ Derks ( Derks Schiders

Tim Kenyon- Jackson ( Cumlinqua )Staande op de “militaire kist van Marion ‘s vader” kregen we uitleg over de geschiedenis van de overbekende Speakers Corner in Londen. Samen met zijn moeder runnen ze een vertaalbedrijf.
Koen Hijl ( Phillipsen accountants ) vergeleek de rol van de accountant met de taak van een navigator bij bijv. De Dakar Rally door een woestijn.
Marion Vermeulen vertelde het verhaal van de herinrichting van de binnentuin van de bibliotheek. Samen met vrijwilligers is hier iets moois gemaakt.
Geert-Jan Derks, schilder, deed een dringende oproep als voorzitter van de Industriële Ring Land van Cuijk afdeling Cuijk/Grave aan alle politici om in uitdagingen te denken en niet alleen maar te somberen over de dreigende krimp!
De nieuwe directeur van Catharinahof, Ad van Boxmeer, citeerde in zijn praatje de president van Amerika John F. Kennedy. Kennedy sprak de profetische woorden uit dat Amerika een mens op de maan gaat zetten. De realisatie van Catharinahof met het Multifunctioneel Centrum was voor Brabantzorg en BrabantWonen een vergelijkbaar project. Zeer velen zijn dagelijks blij met het resultaat. Hij hoopt zijn steentje er aan bij te dragen om Catharinahof nog meer die plek te geven binnen de hele Graafse gemeenschap waarvoor het bedoeld is. “Samen gaan we ervoor” waren zijn slotwoorden.
Christan Leenders schetste in het kort de geschiedenis van het internet. De basis van het wereld wijde net waren 4 gekoppelde militaire computers in Amerika. Met zijn bedrijf biedt hij allerlei digitale diensten aan. De ombouw van mijn weblog naar deze professionele website heeft hij recentelijk met succes uitgevoerd. Enkele dagen geleden heeft hij de poll, over de gewenste bestuurlijke toekomst van Grave, op mijn verzoek geplaatst. Tijdens de bijeenkomst hoorden we dat de link naar Beleef Grave aangepast moet worden om de nieuwe Graafse website Beleef Historisch Grave te kunnen bekijken. Zo houden we, samen, deze website up to date. Op speciaal verzoek zong hij samen met de aanwezigen het bekende liedje van Wim Sonneveld over Het Dorp.
In het slotwoord van Marion Peters werd de ploeg medewerkers van Catharinahof terecht bedankt voor de prima verzorgde avond.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: