Pothuusburg-olifant in kerststal?

De eigentijdse kerststal van pastoor René Aarden is vanaf 16 december te zien in de Elisabethkerk.

Komt de Pothuusburg-olifant in de stal van pastoor Aarden?

Vanaf zaterdagmiddag 16 december tot en met zondag 7 januari is in Grave de Elisabethkerk iedere middag open om de eigentijdse kerstgroep van de hand van pastoor René Aarden te bezoeken.

Duizenden wisten een jaar geleden de kunstzinnige kerstgroep met haar treffende etalagepoppen te vinden. Menigeen kijkt al maanden uit naar de inbreng van verrassende, aansprekende elementen van de pastoor. Leidt de carnavalscollecte dankzij carnavalsvereniging Pothuusburg tot een olifant bij de kerststal?

Het zou zomaar kunnen.
Een jaar geleden is deze kerstgroep, na een jaar lang creatief werken door pastoor Aarden, gepresenteerd. Van de visagie en aankleding van etalagepoppen tot met kippengaas en kranten gerealiseerde os en ezel. In drie weken tijd kwamen zo’n 3.000 bezoekers uit de wijde regio naar Grave. Hierbij kwamen de wereldwijd diverse verbeeldingen van het kerstverhaal aan de orde tot en met een olifant.

Zaterdagmiddag 16 december is de kerstgroep in haar nieuwe presentatie al te bezichtigen. Zondag 17 december zegent pastoor Aarden aan het einde van de Hoogmis in de Elisabethkerk de kerstgroep in.

Kerstavond tijdens de gezinsviering van 17 uur draagt hij het Christuskind door een ongetwijfeld bomvolle kerk naar de kribbe onder de warme klanken van Harmonie Stad Grave.

Info: www.st-elisabethparochie.nl

Bron: de MaasDriehoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: