Nextdoor zorgt voor overweldigende belangstelling.

‘Het wordt tijd om door te pakken’

Tegen het einde van het jaar vallen alle ontwikkelingen in de Vestingvisie Grave op hun plek. Adviesbureau West8 kwam 19 december op volle sterkte naar het gemeentehuis van Grave om met belangstellenden van gedachten te wisselen. En wat eerder bij de bijeenkomst in de Generaal De Bons kazerne niet goed lukte, ‘een gesprek voeren over het Vestingvisie’ lukte nu wel.

Een aantal onderdelen kan mogelijk snel worden aangepakt, zoals de het plandeel Prinsenstal/Oude Haven (voormalig Maaszicht; red).

Op 18 december besprak ontwikkelaar Arnoud van Tilburg van Stam en De Koning deze plannen, in eerste instantie in een besloten bijeenkomst met omwonenden. Via de app Nextdoor riep de Wijkraad Binnenstad Grave bewoners op deze kans aan te grijpen en zich ook te laten informeren.

Niet voor niets; een uur later blijkt de belangstelling voor de openbare presentatie overweldigend. Op deze belangstelling had Van Tilburg niet gerekend.

Van Tilburg vertelt over de samenwerking met West8. Het kwam hem helemaal niet goed uit dat de “de ‘wolkenkrabber’ een andere maat moest krijgen. Van Tilburg: “Maar ik moet toegeven dat het plan van West8 beter en mooier is. De flat van Maaszicht wordt vier hoog en er komen twee ruime penthouses bovenop.

De overige appartementen van ruim 100m2 worden met flinke raampartijen veel lichter”. In het historische pand ‘De Wijnberg’ komen 22 betaalbare huurappartementen. Van Tilburg: “Het is een transformatie-project, via de ‘kruimelprocedure’ kunnen we snel aan de slag.

Eerst gaan we de asbest verwijderen. Kerst 2018 kan hier misschien al gewoond worden”.

West 8 en de gemeente Grave spraken vorige week met woonmaatschappij Mooiland over appartementen op hetzelfde terrein.

Van Tilburg pakt door: “In de tweede week van 2018 is de website Oude Haven online”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: