Meer bezoekers!

De gemeente Grave heeft meer bezoekers mogen begroeten. Dat zei wethouder Jeroen Joon afgelopen woensdag bij de lancering van de vernieuwde website Beleef Historisch Grave. Joon: “De slogan Historisch Grave is een juiste keuze geweest. De neuzen staan een heel eind dezelfde kant op en activiteiten zijn gerealiseerd of gestart.”

Volgens Joon komen de positieve geluiden van zowel de recreatieve en culturele sector als de middenstand. Ondernemers, maatschappelijke organisaties, B en W en raad hebben eerder benadrukt de promotie van toerisme in Grave te professionaliseren.

Joon: “We doen al veel, maar niet altijd afgestemd en gecoördineerd. We moeten vooral doorgaan. Dit is niet iets van ‘even doen’. Het vergt structureel de aandacht. We willen één organisatie maken waarin diverse toeristische partijen ondergebracht worden. Dit vraagt om coördinatie.

We gaan dus ook op zoek naar een coördinator die zorgt voor afstemming, samenwerking en energie om zaken te ontwikkelen. Dit zal aanvang 2018 operationeel worden.”

De gemeente heeft de totstandkoming van de website gecoördineerd. De verantwoordelijkheid voor het vullen en onderhouden van de site komt bij een nog op te zetten Stichting Promotie Grave te liggen.

De wethouder verwacht veel van deze nieuwe stichting. Joon noemt een aantal voorbeelden: “Samenwerking versterken en verduurzamen, een impuls geven aan de professionalisering en bundeling van promotie van Grave.”

Naschrift webmaster: uit eigen ervaring weet ik dat het vullen en onderhouden van een website een hele klus is. Het verbaast me dat er geen twee-sporen beleid is toegepast zodat die Stichting Promotie Grave meteen aan de slag kon en het vullen en onderhoud gewaarborgd is. Het zal nog een hele uitdaging worden om behalve een goede betaalde coördinator ook vrijwilligers voor deze nieuwe stichting en “webmasters” te vinden. Succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: