In plaats van de burgemeester.

Bovenstaande foto is uit mijn foto-archief. Louis spreekt met onze Grave-promotor Theo Gerrits over zijn “theetuin” perikelen.

Eigenlijk zou de burgemeester zélf in zijn wekelijkse stukskes in de Graafsche Courant u het volgende moeten vertellen, maar vooruit, dat gebeurt niet, dan maar zo : volgend jaar (in 2018) gaat in Grave de aanslag voor de OZB met gemiddeld bijna 10 % (!) omhoog.
Als we in Boekel zouden wonen, dan boften we. Daar gaat de OZB volgend jaar namelijk met (gemiddeld) ruim 9% naar beneden. In doorsnee stijgt de OZB volgend jaar in heel Nederland met gemiddeld 1,7 procent. Het is maar dat u het weet.

Een en ander blijkt uit een afgelopen week gepubliceerd rapport van de ‘Vereniging Eigen Huis’. Grave staat daarmee volgend jaar van alle Nederlandse gemeenten op de derde plaats als het gaat om de verhoging van de onroerend-goed-belasting.
Op grond van regelgeving van de zijde van de rijksoverheid moet de rioolbelasting omlaag. En dat kan ook, want daaraan hield Grave de afgelopen jaren ruim twee miljoen (!) euro over, geld dat eigenlijk terug zou hebben gemoeten naar de Graafse burgers. Maar dat gebeurt niet.

Het gaat te ver om in dit korte bestek een en ander uitgebreid toe te lichten. Gemeenteraadsleden van de coalitie, zoals de LPG, VVD en CDA zullen u dat, naar ik aanneem, graag (?) willen uitleggen, als u hen daarom vraagt.

Louis Sparidans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: