#ikgeefomje

Dit Syrische gezin woont, als statushouders  sinds kort in de Willem Jacobstraat. Ze waren in het programma “Het wonder van Boxmeer”. Een groep vrouwen uit Boxmeer stelt alle jarenlang kerstpakketten samen voor mensen die best iets extra kunnen gebruiken. Dit gezin kreeg zo’n kerstpakket uitgereikt. De twee jongens kregen heuse schaatsen die ze op de ijsbaan in Boxmeer konden uit proberen. Met vallen en opstaan kregen ze het onder de knie.

Ik kwam met dit Graafse gezin in aanraking toen ik ons huis aan de Stadhouderslaan aan het leeg maken was omdat het verkocht was. Hester Kruizinga, buren van dat gezin, wees me er op dat het gezin gezinsuitbreiding verwachtte en nog wel spullen konden gebruiken. Kontakt was snel gelegd en menig ritje met de aanhanger van Jan Verhaaren volgde van de Stadhouderslaan naar de Willem Jacobstraat. Onze bedden, huisraad, kleding, gordijnen, speelgoed, keuken- en tuinspullen kregen een tweede prima bestemming. Het was fijn om ze op kerstavond terug te zien. Inclusief hun baby.

Zalig Kerstmis

P.S. Bij het televisieprogramma Pauw, sprak Anita Witzier. En wel over de actie #Ikgeefomje van het tijdschrift Margriet. Ze wil mensen oproepen voor elkaar in actie te komen; op wat voor manier dan ook. Voor iemand in de nabije omgeving of verder weg. Zo komen met Kerstmis deze zaken, niet per toeval, voor mij bij elkaar. Voor de zegen Urbi et Orbi  sprak paus Franciscus, in zijn kersttoespraak over het leed van o.a. Syrische kinderen. Onze koning Willem-Alexander riep ook op om mee aan een Groter Wij te werken en zei: “Van twitter wordt je bitter”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: