Grave wil buren nieuwe Lidl helpen.

Om te voorkomen dat omwonenden van de nieuw te bouwen Lidl aan de Mgr. Borretweg in Grave te veel overlast hebben, wil de gemeente helpen. Maar dan wel voor zover dat binnen de mogelijkheden ligt.

Twee weken geleden reageerden de omwonenden van de nieuwe supermarkt teleurgesteld toen de gemeente de aangevraagde vergunning honoreerde. ,,We kunnen niet veel anders, omdat de bestemming die op het terrein ligt, klopt met de plannen die er zijn”, zegt wethouder Pieter van Dieperbeek.

,,Het is jammer dat de omwonenden en de projectontwikkelaar niet tot overeenstemming zijn gekomen.” Er is vrees voor overlast in de vorm van geluid en onveilige verkeerssituaties

Omwonenden van de toekomstige supermarkt hebben nog een paar weken om te bepalen of ze naar de rechter zullen stappen om de komst van de supermarkt tegen te gaan. ,,We willen kijken in hoeverre we bezwaren die er zijn, toch kunnen inpassen in het plan”, aldus Van Dieperbeek. ,,Dat kunnen we voor een deel doen met de gebruiksvoorschriften. Je kan denken aan de tijd waarin het laden en lossen mag en hoe geluidsoverlast voorkomen kan worden.”

Bron: de Gelderlander

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: