Excuses wethouder

HERMAN WISSINK; de Gelderlander

Niet iedereen in Gassel is enthousiast over bouwplannen
Er kunnen in Gassel eindelijk weer nieuwe woningen gebouwd worden. Daar is gisteravond tijdens de raadsvergadering van Grave groen licht voor gegeven. Het gaat over totaal 29 woningen verdeeld over de locaties Sint Jansvoort/Julianaplein, Schuttersweg, Molenakker en Torenstraat.

Dat er weer gebouwd kan worden, leidt tot opluchting in het dorp. Gesprekken over de bouwplannen werden immers al sinds 2009 gevoerd.

Tegen drie van de vier plannen zullen er niet al te veel bezwaren vanuit Gassel komen. Maar dat geldt niet voor het plan Torenstraat, waar zeven tot acht woningen gepland staan. Tegen die plannen zijn door omwonenden juist heel veel bezwaren. Er is zelfs al aangekondigd dat de weg naar de Raad van State bewandeld zal worden.

Volgens overbuur Van Spijk is er veel aan te merken op het plan. Zo is volgens haar de verkeersveiligheid op de Torenstraat in het geding. De ontsluiting naar het nieuwe plan is precies in een flauwe, onoverzichtelijke bocht in de Torenstraat gepland. Ter plekke is het al krap voor twee elkaar tegemoet komende auto’s om elkaar te passeren. Als daar dan verkeer vanuit een nieuwe zijstraat bij komt, levert dat nog meer gevaar op.

Bezwaren waren er ook van omwonenden die dachten er een rustige woning te hebben. ,,Ik dacht in 2010 een rustige woning te hebben gekocht. Bouwplannen waren er toen niet. Ik heb daarover navraag bij de gemeente gedaan. Ik voel me bedrogen”, zei inspreker Boerboom gisteravond tijdens de raadsvergadering. Pas in laat stadium werden omwonenden op de hoogte gebracht. Communicatie naar omwonenden toe verdiende, zo gaf wethouder Pieter van Dieperbeek gisteravond toe, niet bepaald de schoonheidsprijs. Van Dieperbeek bood er, hoewel hij pas sinds kort wethouder in Grave is, zelfs openlijk zijn excuus voor aan.

Maar volgens de wethouder zijn er onderzoeken gedaan naar de verkeersveiligheid en is die niet in het geding. Van Dieperbeek is niet bang dat bezwaren tegen het plan Torenstraat vertraging zullen opleveren voor de andere drie plannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: