Elkaar voortaan laten uitspreken?

Elkaar voortaan laten uitspreken?

Iedereen die de politiek in Grave van nabij volgt klaagt erover. Het is geregeld een janboel in de Graafse gemeenteraad. De Graafse bestuurskracht is regelmatig zoek met alle gevolgen van dien.

Ik citeer Herman Wissink in de Gelderlander vorige week, waar hij de vergadering van 12 december bespreekt: “In Grave vliegen de gemeenteraadsleden elkaar tijdens debatten met regelmaat verbaal in de haren. Tijdens de laatste vergadering ging het weer mis. Het moet anders in de gemeenteraad van Grave. Te vaak vliegen tijdens felle debatten persoonlijke verwijten over de tafel. Dat is de conclusie die wordt getrokken nadat een discussie afgelopen dinsdag weer eens uit de bocht vloog. Elkaar niet laten uitpraten is in Grave aan de orde van de dag”.

En helaas, de burgemeester als voorzitter van de Raad, weet er vaak eveneens geen ‘raad’ mee. Het is eigenlijk een schande dat volwassen mensen, die door de bevolking van Grave worden gekozen om hen en hun belangen te vertegenwoordigen, zó tegen elkaar te keer gaan.
Over drie maanden zijn er wéér verkiezingen. Hopelijk komen er veel nieuwe kandidaten op de lijsten die voor een andere insteek kiezen. Grave verdient beter! Nieuwe verfrissende geluiden? Ofschoon, het moet gezegd worden, een aantal zittende raadsleden heeft nú ook al het fatsoen wat je mag verwachten van verantwoordelijke mensen. Nauwlettende volgers van de gemeentepolitiek weten wel wie ik bedoel.

De partijen die uiteindelijk gaan meedoen in de nieuwe Raad zouden eigenlijk van het begin af aan moeten afspreken om voortaan en voor altijd (!) behoorlijke omgangsvormen te hanteren, geen grove taal te gebruiken en elkaar eerst te laten uitspreken alvorens een ander te onderbreken.
Het zal zó al moeilijk genoeg zijn om de belangen van Grave goed te vertegenwoordigen.

Louis Sparidans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: