Aanhouder wint!

Een langgekoesterde wens van Keerpunt 2010 gaat in vervulling. Via moties en recentelijk via een verzoek in het presidium van onze fractievoorzitter Nel Schuts. De aanhouder wint zeiden we vanmorgen via whatsapp tegen elkaar.

Keerpunt 2010 vraagt al jaren om deze voorziening waardoor de vergaderingen beter te volgen zijn. In Boxmeer en Cuijk kunnen de burgers al jaren de raadsvergaderingen live en eventueel achteraf terugkijken. De vele insprekers kun je dan ook zien. Ook de mimiek van alle sprekers is dan te zien.

In de Gelderlander las ik vanmorgen het volgende:

Camera’s bij gemeenteraad

HERMAN WISSINK; de Gelderlander

In Grave wordt gekeken of er in de raadszaal camera’s moeten komen die beelden kunnen uitzenden van de gemeenteraads- en commissievergaderingen. De mogelijkheden variëren van een enkele webcam op een statief (kosten 7.500 euro) tot een systeem van vier camera’s die steeds de spreker in beeld brengen. De kosten van een dergelijk systeem bedragen 30.000 euro. In Cuijk wordt zo’n systeem gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: