Velps koor Akkoord slaat nieuwe weg in na conflict met kerkbestuur.

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

VELP – Koor akkoord uit Velp stopt na 37 jaar met het opluisteren van kerkdiensten in de parochie van de gemeente Grave. Reden is een conflict met het kerkbestuur over het repertoire.

“We hebben het altijd met heel veel plezier gedaan, maar kiezen nu voor een andere route”, zegt Noortje Rutten namens koor Akkoord. “In februari 2016 deelde het kerkbestuur een afvaardiging van het koor mee dat ons repertoire niet voldoet aan hun eisen. Er zouden liturgische gezangen ten gehore gebracht moeten worden. Gedurende ruim anderhalf jaar heeft het koor tevergeefs geprobeerd een gesprek aan te gaan met het kerkbestuur om hier een nadere toelichting op te krijgen.”

‘Bijzonder’
Koor Akkoord is verbaasd over de gang van zaken. “In een tijd waarin de kerk probeert mensen samen te laten komen, is het zeer bijzonder te noemen dat een geliefd dorpskoor niet meer welkom is in de kerk, wegens het onvoldoende ten gehore brengen van liturgische gezangen. Daarom hebben wij besloten geen onderdeel meer uit te willen maken van de Graafse Parochie.”

Oproep
Koor akkoord is op zoek naar nieuwe leden. Repetities zijn op woensdagavond van 20.45 tot 22 uur. Tot en met 20 december in de kerk van Velp (Tolschestraat) en vanaf januari op een andere locatie. Het repertoire gaat van Nick & Simon tot aan de Beatles, van modern tot klassiek en van Engels tot Nederlands. Ook een gitarist, fluitist of drummer (drumstel is aanwezig) is welkom om het koor te versterken. Belangstellenden kunnen binnenlopen tijdens een van de repetities.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: