Twee verdiepingen minder aan haven.

Bovenstaande foto is jaren geleden genomen door Ed van Alem.

HERMAN WISSINK; de Gelderlander 

Het bouwblok dat aan de haven van Grave gebouwd moet worden zal niet zeven maar maximaal vijf verdiepingen hoog worden. Dat heeft projectontwikkelaar GBB tijdens een presentatie laten weten. GBB die het project Wisseveld onder zijn hoede heeft, had aanvankelijk gekozen voor een blok van zeven bouwlagen omdat het project Wonen aan de Haven anders niet rendabel zou zijn.

‘De landtong waar het blok gebouwd moet worden, zal minder groot worden dan aanvankelijk gedacht’, laten burgemeester en wethouders van Grave aan de gemeenteraad weten.

Wonen aan het Water zal 47 woningen gaan bevatten. Het Wisseveld-deel achter het woon-zorgcomplex Catharinahof, Wonen aan de Vesting, zal uit 52 woningen gaan bestaan. Het deelproject Oranje Bastion, waar 22 woningen komen, is bijna afgerond. De laatste woningen op Oranje Bastion zullen in het voorjaar worden opgeleverd.

Verwacht wordt dat het project Wonen aan het Water niet voor 2020 gerealiseerd zal worden. Voor het deel Wonen aan de Vesting zal, zo is de verwachting, binnenkort het bestemmingsplan worden uitgewerkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: