Trots op zoon Maarten.

Maarten is de initiatiefnemer en woordvoerder van het verzet tegen de bouw van een groot woningen complex op het terrein van een protestantse kerk in de wijk Dubbeldam in Dordrecht. De buurt diende meer dan 100 bezwaarschriften in en maakte massaal gebruik van het spreekrecht in commissievergaderingen. Diverse politieke partijen kwamen poolshoogte nemen. Ondanks dat het college een wijzigingsbevoegdheid had om de plannen van de BAM door te laten gaan haalde de wethouder bakzeil.

Gisteravond de internetuitzending, met directe beelden, gevolgd. De buurt kreeg veel bijval van de diverse commissieleden. Ze werden gecomplimenteerd met hun uitvoerige argumenten en betogen onderbouwd met tekeningen en berekeningen.

Na afloop werd Maarten geïnterviewd door RTV Dordrecht en stuurde hij mij de volgende e-mail.

Interview door RTV Dordrecht over de Maranathakerk. Gisteren heeft de wethouder in de commissie fysiek aangegeven dat er onvoldoende draagvlak is voor de huidige plannen van de BAM.

BAM moet nu met bewoners in gesprek over wat wij acceptabel vinden.

Een mooi succes voor ons als omwonenden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: