Museum nieuws

Gedurende zijn zeer productieve leven heeft Ketterings (Grave, 1932 – ‘s-Hertogenbosch, 2016) beelden, sculpturen en reliëfs gemaakt, o.a. in brons, klei, gietsteen en gips. Ook heeft hij veel getekend, vooral portretten.

Een fraaie selectie is gedurende deze tentoonstelling in het museum te zien. Niel-Jan Weijsters en Karin Kooij hebben de tentoonstelling in samenwerking met zoon Remco Ketterings vormgegeven.

Wie in de stad Grave rondloopt en bewust om zich heen kijkt heeft grote kans om één van de vele door Jan vervaardigde kunstwerken te zien.

Als u een extra dimensie aan uw kennismaking met het werk van Jan Ketterings wilt toevoegen maak dan een stadswandeling door Grave langs door hem vervaardigde kunstwerken en langs de huizen die voor hem van belang waren.

Op eigen gelegenheid met een voor €2,50 bij het Graafs Museum, Tourist Information en Motel Koolen verkrijgbaar gidsje. Of met Jan Timmermans (aanmelden vanaf 8 personen info@graafsmuseum.nl) die u tijdens de wandeling over het werk en leven in Grave vertelt.

Ontmoet de Ridders van Gelre op zaterdag 25 november tussen 10-12 uur in Grave tijdens de live radio-uitzending van Omroep Gelder-land. Bekijk bijzondere prenten in het Graafs Museum, bezoek het graf van hertog Arnoud van Gelder in de St-Elisabethkerk en kom luisteren naar een lezing van René van Hoften over roverbendes in het Brabants-Gelders grensgebied tussen 1740 en 1810.

‘Ridders van Gelre’ is gemaakt ism de Radboud Universiteit Nijmegen, Erfgoed Gelderland en de Provincie Gelderland. Het museum is die dag gratis toegankelijk.

Parkeren kan naast het museum op het voormalig Visioterrein. U kunt deze dag langer laten duren, want alle kerken en kapellen in de gemeente Grave zijn te bezoeken in het kader van Open Kerken Dag en er is de Winterfair in de Rog- en Maasstraat.

Omroep Gelderland maakt ook een TV serie over de hertogen van Gelre.Aflevering 9 is deels opgenomen in Grave. De serie is te zien op de website van Omroep Gelderland, via uitzending gemist.

Tot 14 januari: Jan Ketterings, beeldhouwer en portrettist Begeleide stadswandelingGelredag in het Graafs museum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: