Herindelen: Na Huizen wellicht Grave aan de beurt.

De eerste NOS reportage wagen is al gearriveerd om meningen te peilen onder de inwoners van de dorpen Escharen, Gassel en Velp en de Stad Grave.

De Gooi- en Eemlander kopt over de volle breedte van de krant:

Fusies in Gooi gaan door.

Met ingang van 1 januari 2021 moeten de gemeenten Huizen, Laren en Blaricum samen een gemeente zijn. Dat heeft de provincie Noord-Holland besloten. Ook gaan Hilversum en Wijdemeren fuseren. De provincie laat zich vooral leiden door het recente regeerakkoord. Dat akkoord citeert Gedeputeerde Staten:

”Een proces van herindeling is gewenst voor gemeenten die langjarig en in hoge mate afhankelijk zijn van gemeenschappelijke regelingen voor essentiële taken. Het is dan aan de provincie de herindelingsprocedure op basis van de Wet algemene regels herindeling te starten”

Reactie Blaricums college: “Zodra het herindelingsontwerp van de provincie ter inzage is gelegd kunnen de Blaricummers daarop reageren. Het college zal de raad dan een voorstel doen over de wijze waarop deze raadpleging zal plaatsvinden. Aansluitend zal de gemeenteraad, de inwoners gehoord hebbende, haar reactie op het herindelingsontwerp kunnen formuleren”.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: