CDA congres in de Vereniging

CDA Buma leider gooide op het congres de deur naar de Trêveszaal weer dicht voor zijn eigen CDA leden. Terwijl Premier Rutte in de regeringsverklaring nog vertelde dat het kabinet met iedereen nog in gesprek wil gaan die veranderingen wil zei Buma voor de stemmingen over de diverse resoluties dat nu de handtekeningen onder het Akkoord staan er niets meer veranderd kan worden. Twee resoluties om iets aan het eigen risico te doen werden al samengevoegd. Een huisarts uit Dordrecht gaf een toelichting namens de indieners. Hij zei o.a.:

  • Het CDA moet niet ontkennen dat er mensen noodzakelijke zorg mijden met het huidige niveau van de eigen bijdragen.
  • Het opkomen voor de minder draagkrachtigen in de samenleving is een christelijk-sociale plicht voor CDA-leden.
  • Solidariteit komt meer tot zijn recht als iedereen (gezonden en zieken) een hogere premie betalen in plaats van de kosten af te wentelen op alleen de zieken.

Buma wilde niet verder gaan dan de resolutie aan te houden om meer overleg met alle partijen te hebben. Daarmee stemde het klapvee in en de indieners trokken de resolutie in. Daarmee was de deur naar de Trêveszaal weer op slot!

 

     Alle CDA bewindslieden op een rijtje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: