Dossier Samenwerking Land van Cuijk: In Cuijk stijgen de lasten voor de bewoners nauwelijks dit in tegenstelling met Grave.

Burgemeester Hillenaar van Cuijk
De Stip aan de Horizon

Cuijks college trots op resultaat

di 10 okt 2017, 16:05    •   107 keer gelezen
CUIJK | Het Cuijkse college van B en W heeft bij de gemeenteraad zijn laatste begroting ingeleverd. Een begroting die 6 november waarschijnlijk met een positief resultaat van dik een ton wordt vastgesteld, waarin de lasten voor de bewoners nauwelijks stijgen. Met trots kijkt het college terug op vier jaar regeren.
De coalitie had in 2014 een aantal speerpunten geformuleerd. Minder regeltjes was er één van, maar ook meer doen aan burgerparticipatie, de burgers een grotere stem geven in de besluiten. Ook de opknap van het Cuijkse centrum stond bovenaan het verlanglijstje. Ten slotte wilde de coalitie ook de menselijke maat terugbrengen bij de uitvoering van sociale wetgeving. Volgens B en W is op alle vier de terreinen vooruitgang geboekt: de dienstverlening op het gemeentehuis is efficiënter geworden en er is geëxperimenteerd met een burgerbegroting. In de Grotestraat is de schop gegaan voor de broodnodige vernieuwing van het centrum en de grote veranderingen in het sociale domein (Wmo, jeugdzorg) zijn zonder grote problemen doorgevoerd. Bij de aanbieding van de begroting somt het college ook een aantal projecten op die de afgelopen vier jaar zijn gerealiseerd. Daar staan ook projecten op waarover al vóór 2014 besluiten waren genomen of waarvoor anderen het initiatief hebben genomen, maar dat onderscheid maakt het college niet. ‘Cuijk bruist en zal ook in de komende jaren blijven bruisen’, aldus B en W. Die eerlijkheidshalve eraan toevoegen dat er nog veel moet gebeuren in Cuijk, onder het volgende college: ‘Ook voor de nieuwe raad en college zullen er volop uitdagingen zijn waarmee aan de slag gegaan moet worden.’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: