Oh..oh…de Graaf. De Gelderlander: weer een gevalletje van slechte communicatie!

                   Door op onderstaande link te klikken kunt u 
                    de zonnepanelen op het  parkeerdak zien:

Foto met een drone gemaakt van de zonnepanelen op het parkeerdak van de 4 appartementengebouwen.

Dankzij de Vereniging van Eigenaren en subsidie van de gemeente Huizen liggen er op ons parkeerdak zonnepanelen die zorgen dat deze dubbeldeks garage energieneutraal is en misschien stroom gaat leveren voor accu’s van fietsen, rolstoelen, scootmobielen en electrische auto’s.
Inwoners van Grave konden investeren in een zonne-energieplan van de gemeente, maar de terugbetaling loopt vertraging op.
Eind september hadden de eerste betalingen de deur uit moeten gaan, maar deelnemers aan het zonnepanelenproject van de gemeente Grave hadden tot gisteren nog geen cent gezien. Gevolg: ergernis.

Maarten van Bommel is één van de investeerders in zonnepanelen. Hij zag het wel zitten – in zijn geval – 5.000 euro in duurzame energie te investeren. Ook eigenbelang natuurlijk, Grave beloofde een hoger rentepercentage dan de banken momenteel bieden. In tien jaar tijd zouden de deelnemers dankzij de rente een beetje rijker worden.

Met crowdfunding bracht Grave het geld bijeen. ,,We hebben in juni geld ingelegd”, zegt Van Bommel. Alle investeerders samen 125.000 euro. Grave zelf droeg 25.000 euro bij. Volgende maand worden 534 zonnepanelen geplaatst op daken van de Graafse gemeentewerf en wijkgebouw Esterade.

Eind september
Volgens Van Bommel duurde het al even voordat de officiële documenten van de gemeente arriveerden. Daarin stond dat de eerste periodieke betaling eind september zou volgen. ,,Maar een week later had ik nog niks.”

Van Bommel nam contact op met Greencrowd, de stichting die zich met het investeren in en het financieren van duurzame-energieprojecten bezighoudt en de crowdfunding voor de gemeente Grave begeleidde.

,,Daar werd me verteld dat de gemeente eerst geld moet overmaken naar Greencrowd. Pas dan wordt er uitgekeerd. Ik heb er 5.000 euro in zitten. Dit is geen goed begin. Als het probleem bij de gemeente ligt, dan kunnen ze dat daar niet maken. Als de tussenliggende stichting ligt te rotzooien dan is dat natuurlijk ook niet goed.”

Volgens Jan Willem Zwang van Greencrowd is dat laatste zeker niet het geval. ,,Het duurt bij de gemeente allemaal wat langer, dat zien we bij gemeenten wel vaker.” Volgens hem heeft de gemeente een rentenota gekregen die woensdag aan Greencrowd is betaald. Donderdag zou het geld aan de crowdfunders worden overgemaakt.
Te weinig
Gisteren kreeg Van Bommel inderdaad het eerste geld op zijn rekening gestort. ,,De eerste betaling is binnen, maar het is veel te weinig. ,,Ik heb 5.000 gestort en krijg nu maar 33 euro overgemaakt. Dat zou 152 euro en 20 cent moeten zijn.”

,,Kan kloppen”, zegt een woordvoerder van de gemeente Grave. ,,De eerste keer is alleen een rentebetaling. Vanaf volgend kwartaal volgt ook de afbetaling.”

Hij wijt de vertraging van de betaling aan ‘ambtelijke molens’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: